Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
TAURUS GOED VERTEGENWOORDIGD BIJ JONG ORANJE (M)

TAURUS GOED VERTEGENWOORDIGD BIJ JONG ORANJE (M)

Bron: www.volleybalkrant.nl

03 JAN 2017 – door Gepko Hahn

De mannen van Jong Oranje spelen aankomend weekend de eerste ronde van het WK-kwalificatietoernooi in het Portugese Viana do Castelo. De equipe van bondscoach Claudio Gewehr speelt achtereenvolgens tegen Servië, Portugal en Oostenrijk. Jong Oranje moet als eerste eindigen in de poule, of bij de beste twee nummers twee van alle vier poules eindigen, om de tweede kwalificatieronde te bereiken.

WKK
Nederland probeert zich voor het eerst sinds 2005 te plaatsen voor het WK onder de 21 jaar. De eerste kwalificatieronde vindt komend weekend in het Portugese Viana do Castelo, ten noorden van Porto, plaats.

Jong Servië is als nummer zes van Europa de sterkste ploeg in de poule. Portugal (17), Nederland (22) en Letland (23) ontlopen elkaar niet veel op de Europese ranglijst.

Programma Jong Oranje (Nederlandse tijd)
vrijdag 6 januari, 16.00 uur: Nederland – Servië
zaterdag 7 januari, 21.30 uur: Nederland – Portugal
zaterdag 8 januari, 16.00 uur: Nederland – Oostenrijk

De nummers één van de vier poules gaan door naar de tweede ronde van de Europese kwalificatie, net als de twee beste nummers twee. De zes overgebleven teams strijden vervolgens om twee Europese tickets voor het WK onder de 21 jaar dat van 23 juni tot en met 2 juli in Tsjechië plaatsvindt.

Voorbereiding
Jong Oranje oefende in aanloop naar het WKK drie keer in en tegen België, dat negen plaatsen hoger op de Europese ranglijst op een dertiende plek staat. De Nederlanders wonnen de eerste twee oefenwedstrijden met 3-1. Het laatste duel ging met 3-0 verloren.

De helft van de selectie van bondscoach Gewehr bestaat uit spelers uit het Talent Team, waarvan Fabian Plak als enige zijn debuut al bij de Oranje hoofdmacht heeft gemaakt. De andere zes spelers komen van Inter Rijswijk, Seesing Personeel Orion en SV Land Taurus. Laatstgenoemde levert drie spelers, waaronder libero Mats Bleeker die genomineerd is voor de Volleybalkrant Awards in de categorie ’talent van het jaar’.

Selectie:
Spelverdeler: Gijs van Solkema (Talent Team), Daan Haanappel (Inter Rijswijk);
Diagonaal: Ivar de Waard (Talent Team), Colin Zuijdgeest (Orion), Timo Noordhoek (Taurus);
Passer/loper: Michiel Ahyi, Pascal Hoogstra (beide Talent Team), Martijn de Haan (Taurus);
Middenaanvaller: Fabian Plak, Luuc van der Ent (beide Talent Team), Twan Wiltenburg (Orion);
Libero: Mats Bleeker (Taurus).

Leave a Reply