Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik Fall Semester, GPAC Championship

Terugblik Fall Semester, GPAC Championship

Daar waar voor de meeste sporten en teams de competities zijn verplaatst van het Fall semester naar het Spring semester in 2021, stond vorige week voor enkele van onze student-sporters toch in het teken van de Conference Championships. In deze eerste terugblik kijken we terug op de voetbal verrichtingen van Victor, Luc en Jaymee in de spannende Great Plains Athletics Conference (GPAC).

GPAC

Great Plains Athletic Conference - The GPAC Unveils New Conference Logo           

De Great Plains Athletic Conference (GPAC) is een van de conferenties, die is aangesloten bij de National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA). De in de GPAC uitkomende scholen komen uit de staten Iowa, Nebraska, North Dakota en South Dakota. Enkele bekende universiteiten zijn Midland University, University of Jamestown, Northwestern College, Hastings College en natuurlijk Morningside College.

     

We kunnen ons nog goed herinneren dat vorig seizoen Mike Eijgendaal met het team Midland University wist door te dringen tot de kwartfinale van het GPAC Championship Tournament. En mede dankzij zijn fantastisch optreden in de GPAC competitie wist Mike een transfer te maken naar het team van Temple University, uitkomend in de NCAA Division I. De doelpunten van Mike werden dit seizoen node gemist, en de Midland Warriors kwamen dan ook niet verder dan een 6e plaats.

Victor Beker, Morningside College


Voor freshman Victor Beker en het team van de Mustangs van Morningside College werd het een fantastisch seizoen. Op de laatste wedstrijddag van de competitie werd dankzij een 1-1 gelijkspel tegen het team van Briar Cliff University de GPAC kampioenschap geprolongeerd.


Foto: Team van Morningside viert kampioenschap na de wedstrijd tegen Briar Cliff.

Victor afkomstig van Swift uit Amsterdam, en ook nog gespeeld hebbende in de jeugdopleiding van Ajax, kende persoonlijk ook een geweldig seizoen. Met 4 doelpunten en 6 assists was Victor van grote waarde in het kampioenschap van Morningside.

 

Eindstand:

Het seizoen krijgt voor Victor en de Mustangs nog een vervolg in het GPAC Championship Tournament dat gepland staat voor april 2021.

En hoe verging het onze andere voetballers, Jaymee en Luc in de GPAC?

Jaymee Kambel, University of Jamestown

     

Jaymee Kambel, afkomstig van AFC uit Amsterdam, is bezig aan zijn tweede seizoen bij het team van de University of Jamestown. De Jimmies kenden een wisselvallig seizoen, en wisselde mooie overwinningen af met teleurstellende resultaten. Een 7e plek in de eindstand is dan uiteindelijk dan ook hun deel.

Hattrick

Jaymee was een vaste waarde voor het team van Jamestown. Het hoogtepunt was zeker de wedstrijd tegen Dakota Wesleyan University, waarin Jaymee met een hattrick een grote bijdrage leverde aan de 4-3 overwinning.

Luc Roelofs, Northwestern College

Luc (De Treffers, NEC Jeugdopleiding) kende met de Raiders van Northwestern College een heel goed seizoen. Gedurende het seizoen wist Luc zich tot vaste plaats in de basis te spelen. Bijzonder was natuurlijk ook de wedstrijd tegen Victor, en leuk dat ze samen na de wedstrijd nog op de foto gingen.

Met een 6 overwinningen op rij en een 2-1 overwinning in de laatste wedstrijd op het team van Jamestown eindige het team van de Raiders op een knappe 4e plaats in de eindstand van de GPAC.

Al met al kunnen we wel concluderen dat ondanks COVID Victor, Jaymee en Luc niet alleen een heel mooi, maar zeker ook heel bijzonder GPAC seizoen hebben meegemaakt.

We gaan jullie zeker weer volgen na de winterbreak als het seizoen zal worden voortgezet in Spring.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply