Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 10, winst, verlies, doelpunten en assists voor onze hockeysters

Terugblik week 10, winst, verlies, doelpunten en assists voor onze hockeysters

In deze aflevering kijken we terug op de verrichtingen van enkele van onze hockeyspeelsters in de verschillende conference competities. Het was een bijzondere week en er gebeurde veel op de diverse hockeyvelden met veel spannende wedstrijden, mooie doelpunten en assists.

Liz Halberstadt, Limestone University, mooie start

Wat een start van het seizoen voor Liz! Op 23 februari maakte Liz haar debuut voor het team van Limestone University in de wedstrijd tegen de University of Mount Olive. In de met 3-1 gewonnen wedstrijd luisterde Liz haar debuut op met een doelpunt en assist.  Een week later werd ook de tweede wedstrijd in de South Atlantic Conference tegen Converse College in een zege (3-2) omgezet.

Afgelopen dinsdag was het team van Belmont Abbey College de tegenstander. En ook in deze spannende wedstrijd liet Liz zich weer gelden met een mooie assist voor het eerste doelpunt van de Saints. Nadat het team van Belmont twee keer voor de aansluitingstreffer zorgde (2-1, en 3-2) wisten de Saints toch verdiende de 3-2 overwinning over de streep te trekken.

Door deze overwinning staat het team van Limestone University op een (gedeelde) eerste plaats in de South Atlantic Conference.


Floor Schouten, Longwood University, schitterend doelpunt

Een van de absolute hoogtepunten deze week was ongetwijfeld het fantastische doelpunt van Floor in de wedstrijd van Longwood University tegen Kent State University.

Nadat de Lancers de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 hadden gewonnen van Davidson College, stond afgelopen dagen voor het team van Longwood University een dubbel op het programma met twee wedstrijden tegen Kent State University, de huidige kampioen in de Mid-American Conference.

Vrijdag werd er door het mooie doelpunt (zie samenvatting incl. doelpunt van Floor hieronder) van Floor met 1-0 gewonnen van het sterke Kent State University.

Zaterdag stond alweer de tweede wedstrijd tegen Kent State op het programma. Dit werd een ware thriller. De Lancers kwamen in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong. In de 27e minuut wist Kent State de gelijkmaker te scoren. Het spel golfde hierna op en neer, met mogelijkheden voor beide teams. Na de regulaire 60 minuten stond echter nog steeds de 1-1 op het scoreboard. Over time dus. En hierin was Kent State de gelukkigste en met de 1-2 in de 65e minuut besliste zij de wedstrijd in hun voordeel.

Komend weekend staat er weer een dubbele wedstrijd op het programma, ditmaal is het team van Miami University de tegenstander.

Wietske Overdijkink, Ball State University, winst en verlies.

Voor Wietske, 2e jaars (Sophomore) studente en keepster bij Ball State University stonden afgelopen weekend ook twee wedstrijden in de MAC Conference op het programma. Hiervoor moesten de Cardinals afreizen naar Boon in North Carolina voor de dubbele ontmoeting tegen het team Applachian State University.

Vrijdag werd de eerste wedstrijd met 2-1 door Ball State gewonnen. Met 6 saves was Wietske een grote sta-in-de-weg voor het team van Applachian State en weer een heel betrouwbare sluitpost.

In de tweede wedstrijd op zaterdag nam het team van Applachian revanche door in een spannende wedstrijd het enige doelpunt te maken en zo de volle buit in North Carolina te houden.

Deze week staat ook voor Wietske weer een mooie “dubbel” op het programma met twee wedstrijden tegen het team van Ohio University.

Marlies Kool, Providence College, moeilijke start

Als laatste in deze aflevering kijken we nog even naar de verrichtingen van onze ‘nestor’, Marlies Kool. Marlies is dit jaar op Providence College begonnen aan haar masters nadat ze vorig jaar haar bachelor opleiding aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht heeft afgerond.

Marlies en haar team van Providence College hebben een moeilijke start van de competitie. De eerste drie wedstrijden in de sterke Big East Conference gingen verloren. Er werd tweemaal ruim verloren (0-4 en 0-3) van Connecticut University, de top favoriet voor het kampioenschap in de conference. Tussen deze twee wedstrijden was er een nipte 1-2 nederlaag tegen het team van Quinnipiac University.

     

Komende vrijdag krijgen Marlies en de Frairs een mooie kans op revanche als het team van Quinnipiac University op bezoek komt naar Providence.

Wij wensen Liz, Floor, Wietske, Marlies en al onze andere speelsters en spelers de komende wedstrijden natuurlijk heel veel succes en plezier toe, en we blijven jullie natuurlijk op de voet volgen.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Leave a Reply