Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 34, rondje langs de hockeyvelden

Terugblik week 34, rondje langs de hockeyvelden

Afgelopen week stond voor veel van onze hockeyspeelsters in het teken van de eerste officiële wedstrijden. In dit overzicht maken we een rondje langs de diverse hockey velden van de verschillende universiteiten.

 

Bellermine University: Julia Doornebos.

   

We beginnen dit rondje met Julia Doornebos, die aan haar tweede studie en hockey jaar is begonnen op Bellarmine University in Louisville, Kentucky. Voor de eerste officiële wedstrijden moesten de Bellarmine Knights afreizen naar Lock Haven in de staat Pennsylvania. Op de velden van de plaatselijke Lock Haven University stonden twee wedstrijden op het programma. Vrijdag tegen het team van Rider University en zondag was het team van Lock haven University de tegenstander.
Met Julia in de basis werd vrijdag met 1-4 verloren van het sterke team van Rider University. Zondag volgde de tweede wedstrijd tegen Lock Haven, met wederom Julia als basisspeelster. Dit werd een ware thriller, die pas in de tweede periode van de extra tijd (71e min.) in het voordeel van de thuisploeg werd beslist, 0-1.

Trip naar California:
Voor komend weekend staat er een mooie trip naar de andere kant van Amerika op het programma. Julia mag dan vliegen naar California, waar op vrijdag, 2 september het team van de University of California in Berkeley en op zondag, 4 september het team van de University of California in Davis de tegenstanders zijn.

Long Island University, Meilin Liotard en Pippa Sickler

   
Foto: Meilin Liotard

Meilin Liotard is mag met recht als één van de seniors van het team van de Sharks beschouwd worden. Zij begint immers aan haar tweede jaar als Graduate studente op de Long Island University in New York. Meilin heeft vorig jaar een prima seizoen gehad waarin zij in 18 wedstrijden goed was voor 2 doelpunten en 5 assists. Zij zal dan ook dit seizoen met haar ervaring en goede spel een belangrijke speelster zijn voor het team van coach Raenee Savin.


Foto: Pippa Sickler

Daar waar Meilin als senior gezien mag worden, is onze freshman Pippa Sickler met haar 17 jaar de benjamin met van het Sharks team.

Afgelopen weekend stonden de eerste wedstrijden voor het hockey team van Long Island University op het programma, vrijdag de uitwedstrijd tegen het team van Villanova University in Pennsylvania en zondag op bezoek bij de University of Massachusetts Lowell.

Assist voor Meilin en het officiële debuut voor Pippa.
Beide wedstrijden werden helaas verloren, 1-5 tegen Villanova en 0-3 van Umass Lowell. In de wedstrijd tegen Villanova zorgde Meilin voor de assist bij het enige doelpunt van LIU. En ook voor Pippa had de wedstrijd tegen Villanavo een mooi moment, zij mocht als invalster haar eerste officiële minuten maken voor de Sharks.

Ook komend weekend staan voor  Meilin en Pippa weer twee wedstrijden op het programma. Vrijdag de uitwedstrijd tegen het team van Columbia University in New York, en zondag 4 september de eerste thuiswedstrijd in het Bethpage Federal Credit Union Stadium tegen La Salle University.


Foto: Bethpage Federal Credit Union Stadium.

Longwood University, Floor Schouten

Als laatste station van dit kort tripje langs enkele hockey velden in Amerika komen wij uit bij Floor Schoten. Floor is alweer aan haar 4e jaar begonnen op Longwood University in Farmville, in de staat Virginia.

     
Foto’s: Floor Schouten, vlnr: Freshman (2019), Sophmore (2020), Junior (2021)

Floor kende als basisspeelster een uitstekende start van het seizoen met een knappe 3-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen het team van Queens University of Charlotte in North Carolina. Afgelopen zondag was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegenstander was het team van de University of Richmond. De gasten uit Virginia waren te sterk voor de Lancers, 2-4. Floor bewees haar waarde voor het team van coach Miranda Higg middels een assist bij het eerste doelpunt van Longwood.

Vrijdag spelen de Lancers de volgende wedstrijd tegen het team Towson University in Maryland. En zondag 4 september wacht voor Floor met haar team de thuis wedstrijd tegen Temple University.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply