Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 43, assists, hockey clash en een home debuut

Terugblik week 43, assists, hockey clash en een home debuut

Afgelopen week zijn onze sporters en sporters weer bijzonder actief geweest op de diverse voetbal en hockeyvelden en in de volleybalhallen. In dit overzicht een paar opmerkelijke prestaties en gebeurtenissen.

Stephen Akot, 1 assist en door naar de halve finale
       

Voor de spits van East Central College stond zaterdag de kwartfinale wedstrijd in de NJCAA Region 16 op het programma. Tegenstander was het team van State Fair College uit Sedalia, Missouri.
Stephen zorgde met een assist voor de belangrijke 1-0 voorsprong bij de rust. In de tweede helft wisten de Falcons de overwinning met een tweede doelpunt veilig te stellen. Dinsdag 29 oktober is de halve finale, uit tegen het team van Crowder College. Een tegenstander waar eerder in het seizoen met 3-1 van werd verloren. Tijd voor revanche dus, en hopelijk een plek voor Stephen en de Falcons in de finale van de Region 16.

Nikki van Wees, Koningin van de assists

Nikki mag zich de afgelopen week de echte koningin van de assists noemen. In de wedstrijd tegen de University of Pikeville was Nikki goed voor maar liefst 4 assists! De Bears van Shawnee State University wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 7 -1. Woensdag spelen de Bears de volgende wedstrijd tegen het team van Life University.

Hockey clash tussen Wietske en Floor
Vrijdag stonden twee van onze hockeysters tegen over elkaar, Wietske als keepster bij het team van Ball State University en Floor Schouten als aanvalster bij het team van Longwood University.

           

In een heel spannende wedstrijd waren het uiteindelijk de Cardinals van Wietske die in overtime de beslissende 2-1 wisten te scoren. Wiestke was met enkele heel belangrijke reddingen een goed slot op de deur van de defensie van het team Ball State University.

Bekijk hier onder de Highlights van de deze wedstrijd.

Vrijdag spelen de Cardinals de volgende wedstrijd tegen het team Appalachian State University. En zaterdag wacht voor Floor met haar team de wedstrijd tegen Kent State University.

Home debuut voor Nimo Benne
 

Afgelopen weekend was het dan zo ver. Na de twee uitwedstrijden van het vorige weekend tegen de Brandon Bobcats maakte Nimo vrijdag zijn officiele “home debut” de Canada West Conference.
In het dubbelprogramma op vrijdag en zaterdag tegen de Calgary Dinos, het team van de University of Calgary liet Nimo met respectievelijk 11 en 17 kills uitstekende indruk achter bij het thuispubliek. Nimo kon echter ook niet voorkomen dat de Wolfpacks tweemaal aan het kortste eind trokken (0-3 en 2-3). Komend weekend staat er weer een dubbelprogramma op de agenda, dan zijn de Alberta Golden Bears de tegenstanders.

Wat gebeurde er nog meer?
Hierbij nog een overzichtje van enkele andere sporters:

Merel Kooij
(Voetbal, Morningside College) zorgde voor twee assists, allebei uit een hoekschop.  De Mustangs wonnen met 3-0 van Mount Marty College.

Tim Relou (Voetbal, Coastal Bend College) heeft zich met de Cougars geplaatst voor de halve finale in de Region 16 conference. Morgen, dinsdag 29 oktober strijden zij tegen Crowden College voor een plaats in de finale.

Mike Eijgendaal (Voetbal, Midland University) wist het net weer te vinden. In een fysiek stevige wedstrijd tegen Northwestern College zorgde Mike voor het winnende doelpunt (2-1).

Anouk van Noord (Volleybal, University of Maryland, Baltimore County) heeft helaas net met 3-2 van het volleybalteam van de University of Albany verloren.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply