Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 44, Conference Championship Tournaments, part #2

Terugblik week 44, Conference Championship Tournaments, part #2

Afgelopen week stond voor veel van onze talenten in het teken van de verschillende Conference Championship Tournaments. In dit tweede deel van de terugblik op vorige week een overzicht van onze sporters en sportsters die wisten te scoren, en wel of niet wisten door te dringen tot de verschillende Conference Championship Tournaments.

 

Dean Groen (Voetbal, Robert Morris University) scoort en is nog volop in de race

 

Dean maakt met het team van Robert Morris University nog volop kans om zich te plaatsen voor het Chicagoland Collegiate Athletic Conference (CCAC) Championship Tournament. Door de 2-1 overwinning van zaterdag op het team van Trinity International University, met weer een belangrijk doelpunt van Dean, kunnen de Eagles zich vanavond in de wedstrijd tegen Saint Xavier University rechtstreeks plaatsen voor het CCAC Tournament.

Mike Eijgendaal (Voetbal, Midland University) doelpunt no 12 en als #2 naar GPAC Championship Tournament

 

En Mike blijft maar doorgaan met waar hij goed in is, en dat is scoren. In de laatste wedstrijd in de regulaire GPAC (Great Plains Athletics Conference) competitie maakte Mike alweer zijn 12e doelpunt. De wedstrijd tegen het team van Dordt University eindigde in een 3-2 overwinning voor de Warriors. Hiermee komt het team van Midland University uit op een fantastisch overal record van 13-3-2 en een GPAC record van 9-1-1.  Voor het GPAC Championship Tournament zijn de Warriors als 2e geplaatst, en komen woensdagavond in de kwartfinale uit tegen het als 7e geplaatste team van de University of Jamestown. Bij winst wacht zaterdag de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Concordia University (#6) en Hastings University (#3).

Stephen Akot (Voetbal, East Central College) strandt in de halve finale

 

Net als Tim Relou strandde ook Stephen in de halve finale van een Regional Championship. Afgelopen woensdag stond voor Stephen en zijn team van East Central College de halve finale In de NJCAA Region 16 op het programma. Op een koude en regenachtige dag was het team van Crowder College de tegenstander. In een gelijk opgaande en spannende wedstrijd stond het na de regulaire tijd 1-1. De twee extra verlengingen brachten geen beslissing, waarna strafschoppen uitsluitsel moesten geven wie door mocht naar de finale. Uiteindelijk was het Crowder College die de strafschoppen beter nam en zich daarmee plaatste voor de finale.
Weliswaar een teleurstelling voor Stephen en zijn team, maar Stephan kan zeker op een heel mooi en goed seizoen terugkijken. Als Freshman kwam Stephen tot 6 doelpunten en 2 assists.

Sanne van Gorp (Voetbal, Central Community College) sluiten seizoen af met winst

 

Voor Sanne zit het seizoen er inmiddels op. Het team van Central Community College wist zich niet te plaatsen voor het eindtoernooi in de NJCAA Region 9. Het seizoen werd positief afgesloten met een 1-0 overwinning op het JV team van Midland University. Hiermee zetten de Raiders een overall record van 7-10, een goede prestatie voor het nieuwe team van coach Jamie Bennett.

Emma Boswijk (Voetbal, Meridian Community College)

 

Ook voor Emma het team van Meridian Community College zit het seizoen uitkomend in de Region 23 conference er inmiddels op. Als sophomore (tweede jaars studente) heeft Emma wederom een goed voetbalseizoen achter de rug. Met haar 5 doelpunten en 4 assists was zij ook dit jaar van grote waarde voor het team van de Eagles.

Hieronder nog enkele beelden van de wedstrijd tegen Southwest Mississippi College (Emma #10):

Lisanne van Houwelingen (Volleybal, Missouri Baptist University) stomen door

 

Lisanne wist de afgelopen week weer twee overwinningen toe te voegen aan de sterke reeks van Missouri Baptist University. Donderdag was daar een 3-0 overwinning tegen Columbia College, gevolgd door een 3-1 zege op het team van Hannibal-Lagrange University. Hiermee komen de Spartans op een overall record van 27-4 en een Conference record van 9-1!
Vandaag en donderdag spelen de Spartans nog de twee laatste wedstrijden in de American Midwest Conference (AMC). Dinsdag 12 november wachten dan de kwartfinales van het AMC Championship Tournament.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply