Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 44, Conference Championship Tournaments

Terugblik week 44, Conference Championship Tournaments

Afgelopen week stond voor veel van onze talenten in het teken van de verschillende Conference Championship Tournaments. In dit eerste deel van de terugblik op vorige week een overzicht van onze sporters en sportsters die wisten door te dringen tot de Conference Championship Tournaments.

Floor Schouten (Hockey, Longwood University) en de Lancers schrijven geschiedenis

 

Voor het eerst sinds haar intrede in de Mid-American Conference (MAC) wisten de Lancers het team van Kenn State University te verslaan. In een onwaarschijnlijk spannende thriller werd de wedstrijd ook pas in double-overtime met 2-1 beslist in het voordeel van Longwood University. Met een overall record van 8-9 en een conference record van 3-3 wist Longwood zich als de nummer 5 voor met MAC Championship te plaatsen.

Donderdag 7 november is het team van Ball State University, met onze Wietske Overdijkink in het doel de tegenstander in de kwartfinale van het MAC Championship Tournament.
Dit wordt dan de tweede keer in een tijdsbestek van twee weken dat Floor en Wietske tegenover elkaar komen te staan. Vrijdag 25 oktober trok Wietske met haar team nog aan het langste eind door een treffer in de extra tijd. Voor donderdag beloofd het dus weer een spannende wedstrijd te worden. De winnaar van deze wedstrijd mag in de halve finale de strijd aan gaan binden met het als 1e geplaatste team van Kenn State University.

Wietske Overdijkink (Hockey, Ball State University), met clean sheet door naar MAC Championship

 

Uit bovenstaande mocht al duidelijk zijn dat ook Wietske met het team van Ball State University het MAC Championship Tournament heeft bereikt. In de wedstrijd tegen het team van Appalachian State University wist Wietske met 5 reddingen haar doel schoon te houden. Met de 1-0 overwinning plaatst Ball State zich als de nummer 4 voor het MAC Championship Tournament.

Merel Kooij (Voetbal, Morningside College) de Mustangs door naar GPAC Championship Tournament

 

Merel en haar team van Morningside College wonnen zaterdag de laatste wedstrijd in de Great Plains Athletics Conference (GPAC) met 2-0 van het team van Brair Cliff University. Door deze overwinning komen de Mustangs op een 8-10 overall record en een 6-6 record in de GPAC, en plaatsten zij zich voor het vijfde achtereenvolgende jaar voor het GPAC Championship Tournament.

Donderdag 7 november speelt Merel in de kwartfinale tegen het als nummer 1 geplaatste team van Midland University.

Nikki van Wees (Voetbal, Shawnee State University) naar kwartfinale van MSC Championship Tournament

 

Ook Nikki wist met het team van Shawnee State University het Conference Championship eindtoernooi te halen. In de regulaire Mid-South Conference competitie eindigen de Bears op de 7e plaats. Donderdag 7 november spelen ze in kwartfinale van het MSC Championship tournament tegen het als nummer 2 geplaatste team van de University of The Cumberlands.

Tim Relou (Voetbal, Coastal Bend College) strandt in de halve finale

 

Tim wist helaas niet door te dringen tot de finale van Region 14 Conference. Afgelopen dinsdag verloren de Cougars in de halve finale na twee verlengingen pas in de beslissende strafschoppenreeks van Laredo College. Toch een heel knappe prestatie van Tim en zijn team!

Verderop in de week het vervolg van onze terugblik op vorige week.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply