Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 45, Vreugde en teleurstellingen

Terugblik week 45, Vreugde en teleurstellingen

Afgelopen week waren er veel spannende wedstrijden voor onze sporters in de diverse Conference Championship Tournaments. Vreugde en teleurstelling, winst en verlies stonden heel dicht bij elkaar. In onze wekelijkse terugblik enkele in het oog springende uitslagen en verslagen.

Floor Schouten (Hockey, Longwood University), halve finale MAC Championship Tournament!

Donderdag 7 november was voor het team van Longwood Universtity (#5) een historische dag, het behaalde de eerste overwinning ooit in het Mid-American Conference (MAC) Championship Tournament. In de kwartfinale waren de Lancers met 3-0 te sterk voor het team van Ball State University (#4). Naast het behalen van de kwartfinale was er voor Floor wederom een persoonlijk succes, zij maakte in de 58e minuut de alles bevrijdende derde treffer voor Longwood University.


Foto: Floor (#10) zorgt voor de 3-0!

Lang konden de Landers niet nagenieten van deze mooie overwinning, de volgende stond alweer de halve finale op het programma. Tegenstander was het al eerste geplaatste team van Kent State University. Wisten de Lancers een week geleden het team van Kent State nog de enige nederlaag in de reguliere conference competitie te bezorgen, nu moesten zij de meerdere erkennen in het favoriete team van Kent State. Na een 0-2 achterstand vochten de Lancers van Longwood University nog terug, maar uiteindelijk kwamen ze niet verder dan de 1-2 aanluitingstreffer. Hoewel dit natuurlijk voor de nodige teleurstelling zorgde, mag Floor met haar team met trots terugkijken op een heel mooi seizoen.

Mike Eijgendaal (Voetbal, Midland University) strandt in ¼ finale GPAC Championship Tournament

Een van de grootste verrassingen was toch wel de uitschakeling van het team van Midland University in de kwartfinale van het GPAC (Great Plains Athletics Conference) Championship Tournament. Na een fantastische reeks (9-1-1) in de reguliere conference competitie waren de Warriors (als 2e geplaatst) met onze spits Mike duidelijk een van de topfavorieten voor de titel. De teleurstelling was dan ook groot dat juist in de knock-out fase het team van Midland University een van haar minste wedstrijden speelde. De 2-1 nederlaag tegen het team van Jamestown University maakte een eind aan de titelaspiraties van Mike en zijn team, en betekende tevens een abrupt einde van het seizoen.


Foto: Mike (#9) koppend richting doel van Jamestown University.

Voor Mike was desondanks een fantastisch seizoen, als freshman werd Mike met een totaal van 12 doelpunten topscoorder van zijn team. Daarnaast zorgde Mike nog voor 5 assists, en werd hij in de week van 7 oktober beloond door Midland University met de “Warrior of The Week” award en door de NAIA benoemd tot “NAIA’s National Offensive Player of The Week”.

Lisanne van Houwelingen (Volleybal, Missouri Baptist University) naar ¼ finale AMC

Het volleybalteam van Missouri Baptist University met onze Lisanne lijkt niet te stoppen. Afgelopen dinsdag was daar eerst de 3-0 overwinning op het team van Lindenwood University-Belleville, gevolgd door weer een 3-0 zege nu op het team van St. Louis College of Pharmacy. Deze twee overwinningen zorgen voor een uniek record van 11-1 in de reguliere American Mid-West Conference (AMC) competitie.


Foto: Lisanne in actie voor het team van Missouri Baptist University

De Spartans gaan als de #2 naar het AMC Championship Tournament, waarin ze morgen (dinsdag 12 november) uit komen tegen de het team St. Louis College of Pharmacy (#7). Bij winst volgt dan vrijdag de halve finale. De finale staat gepland voor zondag 17 november.

Ilse Sinnige (Volleybal, Coastal Carolina University), weer op de 1e plaats in de Sun Belt

Voor Ilse met haar team van Coastal Carolina University was het een heel goede week. De twee overwinningen op respectievelijk de teams van Georgia State University (3-0) en Georgia Southern University zorgen ervoor dat de Chanticleers weer de eerste plaats innemen in de sterke East Division van de Sun Belt Conference.

Stand East Division Sun Belt Conference per 11 november 2019

Deze week staan de laatste twee thuiswedstrijden voor Coastal Carolina in deze spannende conference op het programma. Vrijdag komt het team van Troy University (3e) op bezoek, en zondag de absolute kraker tegen het team van South Alabama (2e).

Vorige week gaf Ilse een leuk interview over haar eerste maanden in Amerika, het filmpje van Coastal Carolina University kun je hier terugzien:

Dean Groen (Voetbal, Robert Morris University), niet door naar CCAC

Voor Dean is er helaas geen vervolg in de vorm van deelname aan het Chicagoland Collegiate Athletic Conference (CCAC) Championship Tournament. Daar waar de Eagles met Dean in de basis een overwinning nodig hadden om verder te mogen gaan, werd er met 0-3 verloren van het team van Saint Xavier University. De Eagles eindigen zo het seizoen met een overall record van 7-9.


Foto: 2019 – 2020, Robert Morris University Men’s Soccer Team

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply