Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Terugblik week 47, vreugde, spanning en finale!

Afgelopen week stond volledig in het teken van de verschillende National en Conference Championship Tournaments. Het was een bijzonder spannende week en er gebeurde veel. Van alsnog toegevoegd worden om deel te mogen nemen aan de Nationals, tot een finale plaats in de Sun Belt Conference. In deze terugblik valt te lezen hoe Mike, Fleur en Ilse het met hun teams hebbe gedaan.

Mike Eijgendaal (Voetbal, Midland University), wat een week!

Wat een week voor Mike! Eerst was daar de vreugde om een ‘last minute’ plek in de Nationals, vervolgens de spanning rond zijn class, en dan toch de wedstrijd in Spring Arbor, Michigan.
Nadat twee weken geleden Mike met het team van Midland University geheel onverwachts in de kwartfinale van het Great Plains Athletics Conference (GPAC) Tournament uitgeschakeld werden door het team van Jamestown University, was daar maandag fantastische nieuws voor de Warriors. Van de National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) ontving het team de uitnodiging voor deelname aan het 2019 NAIA National Mens Soccer Championship Tournament.

Voor Mike volgde nog een paar spannende dagen omdat hij ook nog een studievak op school moest doen om speelgerechtigd te zijn voor de volgende wedstrijd. Gelukkig kwam dit allemaal nog juist op tijd in orde, en mocht Mike vrijdag spelen.

Tegenstander was het als #13 geplaatste team van Grand View University. Eerder in de reguliere conference competitie verloren de Warriors in extra tijd met 1-2 van de Grand View Vikings. Helaas lukte het de Warriors niet om revanche te nemen, de twee weken rust leken het team van Midland University geen goed gedaan te hebben. Na een 1-3 ruststand werd het uiteindelijk een verdiende 1-4 overwinning voor de Vikings.

Ondanks dit teleurstellende einde, mogen de Warriors terugkijken op een geweldig seizoen. Midland University eindigt het seizoen met een overall record van 13-5-2 en een Conference record van maar liefst 9-1-1.

En wij zijn zeker heel trots op Mike, die als Freshman werkelijk een heel bijzonder seizoen achter de rug heeft. Mike werd topscoorder met 12 doelpunten, sleepte twee persoonlijke awards binnen, de ”Midland’s Warrior of The Week” en de “NAIA’s National Offensive Player of The Week”. En als ultieme beloning kreeg Mike een plek in het eerste Men’s Soccer team van de Great Plains Athletic Conference (GPAC).

Fleur Wiersma (Volleybal, Long Island University), halve finale!

Voor Fleur was het vrijdag de grote dag, de halve finale van het Northeast Conference (NEC) Championship Tournament. Het team van Long Island University moest aantreden tegen het als #2 geplaatste team van Sacred Heart Uiversity.

De wedstrijd werd gespeeld bij Robert Morris University in Moon Township, Pennsylvania.
Het Pioneers team van Sacred Heart ging flitsend van start in deze halve finale. De eerste set wisten zij dan ook met ruime cijfers (25-15) in winst om te zetten.

De tweede set kwamen de Sharks veel beter uit de startblokken en kwamen als snel op een 5-2 voorsprong en liepen verder in de set tot een 11-7 voorsprong uit. Het was echter Sacred Heart dat vervolgens weers terkt terugkwam en de achterstand wist om te buigen in een 16-14 voorsprong, en een 25-19 set zege.

De derde set volgde het zelfde patroon als de tweede set. De Sharks die wederom sterk begonnen, en op een 6-2 voorsprong kwamen. Met onder meer goed blokkeer werk van Fleur liep het team van Long Island zelfs uit naar een 11-7 voorsprong. Maar uiteindelijk was het toch weer het team van Sacred Heart dat ook deze derde set met 25-21 wist te winnen en zo de finale van het NEC Championship Tournament wisten te bereiken.

Fleur Wiersma speelde wederom een heel goede wedstrijd, met onder meer 7 kills.

Voor Fleur en de Sharks zit het 2019 seizoen er nu op, met een 12-17 overall record en een 11-5 conference record kunnen zij terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen.

Ilse Sinnige (Volleybal, Coastal Carolina University), finale de Sun Belt!

En dan natuurlijk het weekend voor Ilse en haar team van Coastal Carolina University. Zaterdag stond de halve finale van het Sun Belt Conference Championship op het programma. De tegenstander waren de als #7 geplaatste Mavericks van de University of Texas in Arlington. Dit team had in kwartfinale verrassend gewonnen van het als #3 geplaatste team van South Alabama.

De Chanticleers van Coastal Carolina University kwamen enigszins moeilijk op gang, en kwamen zelfs op een 12-6 achterstand. Na een goede reeks van 13 uit 20 werd het 19-19, waarna een spannend einde van deze set volgde. Bij een 23-23 stand was het Ilse die met een sevice ace voor de voorsprong in de set zorgde, waarna de setwinst uiteindelijk met 26-24 naar de Chanticleers ging.

De tweede set (25-23) en derde set (23-25) waren weer heel spannend, waarna de Chanticleers in de vierde set middels een 25-19 zege de weerstand van UT Arlington definitief een einde wisten te maken om zo de plaats in finale veilig te stellen.

Finale

En dan was daar zondag de finale tegen de nummer #1, het Bobcats team van Texas State University.
In een met meer dan 3,000 toeschouwers gevulde Strahan Arena, in San Marcos de thuishaven van de Bobcats wachtte een zware opgave voor Ilse en haar team.

In de eerste set liepen de Bobcats uit naar een 24-17 voorsprong, waarna de Chanticleers met 7 punten op rij terugkwamen tot een 24-24 stand. Maar toch was het Texas State dat met 26-24 de set binnen wist te slepen.

In de tweede set nam Coastal caroline een 10-7 voorsprong, wisten de Bobcats nog terug te komen tot 10-10, maar wonnen de Chanticleers de set ruim met 25-19 en stond er weer een gelijke stand op het scoreboard.

In belangrijke derde set was daar nog wel een 12-10 voorsprong, maar waren het de Bobcats duidelijk de betere ploeg en wonnen de set met 25-21.
Ook set vier (25-18) ging naar Texas University en was de prolongatie van het Sun Belt Conference Volleyball Championship een feit.

Zie filmpje hieronder voor enkele sfeerbeelden van deze finale.

Voor het team van Ilse rest nu nog het in spanning afwachten van de NCAA Division I Women’s Volleyball Championship Selection Show op zondag 1 december voor een mogelijke plaats in het National Championship Tournament.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!