Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Thuis bij… Cintha Boersma

Thuis bij… Cintha Boersma

Bron: www.volleybalkrant.nl, datum: 18 augustus 2016

De Nederlandse volleybalsters staan vannacht in de halve finales van de Olympische Spelen. Daarmee spelen zij de historische vijfde plaats van twintig jaar geleden uit de boeken. Volleykrant Magazine bracht een bezoek aan de aanvoerster van de 1996-ploeg: Cintha Boersma.

Twintig jaar geleden was Nederland als Europees kampioen naar Atlanta afgereisd voor de Olympische Spelen. Het kwam uiteindelijk met een jonge selectie tot de vijfde plaats; tot dinsdagmiddag was het de beste prestatie ooit van de Nederlandse volleybalsters op de Spelen.

Boersma was destijds de aanvoerster van Oranje en de Spelen maakten deel uit van de 403 interlands die ze uiteindelijk in het oranje zou spelen. Na jarenlang in Italië te hebben gevolleybald en gewoond, is Boersma inmiddels weer terug in Nederland.

Het volleybal en Italië heeft ze natuurlijk niet helemaal vaarwel gezegd. Maar wist je dat Boersma ook een warme band met Brazilië koestert?

Lees dat en nog meer in Volleybalkrant Magazine.

U kunt de olympische editie van Volleybalkrant Magazine gratis openen door hier in te loggen met uw emailadres en het wachtwoord ikneemstraksookeenabonnementopVK. We hopen natuurlijk dat het gratis nummer u bevalt en dat u Volleybalkrant Magazine wilt blijven lezen. Een jaarabonnement (twaalf nummers) kost slechts 7,50 euro

Leave a Reply