Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Tien vragen aan … Floor Schouten

Tien vragen aan … Floor Schouten

Tien vragen aan … is een rubriek van Global Sport and Study, waarin we een sporter, student of coach naar zijn of haar mening vragen over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk hoofdzakelijk sport en studie gerelateerd. In deze editie is het de beurt aan Floor Schouten.

Floor vertrok afgelopen zomer naar Amerika, om daar te gaan studeren en hockeyen op Longwood University in de Farmville, Virginia. Voordat Floor de oversteek naar Amerika maakte, hockeyde zij bij DHV in haar woonplaats Deventer.

     

“We zijn allemaal heel nieuwsgierig naar jouw ervaringen in Amerika, kan je ons daarover wat vertellen?”

1. “Floor, hoe ben je op het idee gekomen om naar Amerika te gaan om daar te gaan studeren in combinatie met hockeyen?”

Ik wilde heel graag meer van de wereld zien, mezelf ontwikkelen en meer mensen ontmoeten.Ik had dit voor mijn gevoel nodig, na een paar drukke jaren te hebben gehad om mijn Havo-examen te halen. Ik wilde even een hele andere plek zien en een nieuwe start. Daarbij wilde ik natuurlijk mijn hockey niet uit het oog verliezen, en zocht ik naar ideeën om ergens heen te gaan in combinatie met hockey. Toen ik bij Global Sport and Study terecht kwam, was het plaatje direct compleet. Studeren in Amerika, aan de andere kant van de wereld met heel veel hockeyen lag in het vooruitzicht!

2. “Hoe was je reis en de ontvangst op de campus?”

Mijn ontvangst was heel erg fijn, ik voelde me meteen op mijn gemak. Voordat ik aankwam had ik al veel contact met teamgenootjes en mijn coaches. Mijn ouders zijn met mij mee gegaan naar Amerika, dat was heel fijn, zij hebben hierdoor ook een idee gekregen waar ik precies zit en hoe mijn kamer er hier uitziet.

De eerste week waren er veel activiteiten, daardoor heb ik het team goed leren kennen.

De reis beviel goed, we waren drie weken eerder vertrokken, om mijn zus op te zoeken in Argentinië! Hierdoor heb ik totaal geen last gehad van de jet lag toen ik aankwam in Virginia, wat heel erg hielp bij de vrijwel direct startende trainingen.

3. “Wat zijn de (grote) verschillen met het hockeyen in Nederland? En hoeveel uur per dag, per week train je, en hoeveel wedstrijden speel je?”

In Nederland trainde ik 3 keer per week en een wedstrijd op zaterdag. Het grote verschil hier is dat ik zes keer per week train voor 2 uur op het veld, en daarbij nog twee keer krachttraining doe voor een uur per week. De regel is dat je per week één off-day moet hebben, vaak is dat op zondag of maandag. Daarbij trainen we niet op de dag van de wedstrijd.

Ik heb het meeste moeite gehad met het begrijpen hoe wij als team werken op het veld. Hier bedoel ik mee: het leren van de tactiek en de press op het veld. Dat vond ik in het begin erg lastig, en stiekem nog steeds een beetje. Ik ga stap voor stap vooruit, en hulp wordt altijd aangeboden! Het aantal wedstrijden dat we spelen verschilt enorm, laatst hadden we vrijdag én zaterdag een wedstrijd. Maar gemiddeld één wedstrijd per week.

4. “Waar heb je het meest aan moeten wennen?”

Waar ik het meest aan heb moeten wennen is het eten. Ik ben thuis ‘HelloFresh’ (heel gezond eten) gewend met mijn ouders die dit altijd netjes klaarmaken om 6 uur avonds. Nu heb ik weinig tijd om voor mezelf te koken, dus is het vaak naar restaurants gaan om daar eten op te halen. Dit is helaas altijd fastfood en het is dan ook lastig gezond eten te vinden. Doordat sport zo belangrijk is, had ik dat juist wel verwacht. Gelukkig is onze lunchplek op de campus vernieuwd, en kan ik daar voor mijzelf wel wat goede salades maken.

5. “Kun je iets vertellen over het leven op de campus?”

Als freshman (dus als eerste jaars op de universiteit) woon je op campus, in een dorm. De regel is dat je met je teamgenootje die uit Amerika komt op de kamer zit. Wij zitten daar in totaal met vier meiden, en dat zijn ook atleten.

     

Dit is heel fijn omdat je toch hetzelfde ritme aanhoudt. Het is een groot gebouw en er is altijd wel iets te doen om je te vermaken.

6. ”Hoe is het eten op de campus?”

Op de campus hebben we een lunch plek, die we Dhall noemen. Dit is een plek die vernieuwd is dit jaar, dus daar heb ik erg geluk mee. Je kan een salade voor jezelf maken, of hamburgers, pizza en pasta. Ze doen erg hun best om de maaltijden beter te maken, dus ik vind het helemaal prima zoals het nu gaat! Verder heb je rondom de campus ook andere plekken waar je eten kan halen, voor nu heb ik voldoende keuze.

7. “Heb je behalve met je teamgenoten ook contact met andere studenten en/of sporters?”

Ik heb een erg druk schoolrooster, en vaak moet ik daarna al gauw naar mijn training toe. Het is daarom lastig tijd te vinden andere studenten op campus te ontmoeten. Wel ga ik veel om met andere atleten in de weekenden of als ik ga lunchen. Atleten hebben vaak soortgelijke schema’sof zien elkaar op dezelfde feesten.

8. “Heb je al tijd gehad om meer van de omgeving te zien?”

Ja dat is toch een dingetje wat lastig is midden in het hockeyseizoen. Het is nu heel druk, en als je wedstrijden hebt, is daar ook niet genoeg tijd voor. Eind november is het seizoen over, en heb ik meer tijd om Amerika beter te leren kennen en vooral Virginia!

9. “Wat kunnen wij als Nederlanders leren van Amerikanen op sportgebied?”

Ik denk dat je dit vooral zelf moet ervaren. De hele universiteit support je enorm, en ik bevind mij dan ook in een klein dorpje.

Ik zit op een kleine universiteit, maar daardoor maakt het dat mensen heel fanatiek mee supporten voor onze Longwood University, wat heel erg helpt in het spelen van onze wedstrijden en de drukte rondom het seizoen. De universiteiten in Nederland hebben natuurlijk niet eigen sportteams, wat het lastig maakt om als Nederlanders er iets van te leren. Je voelt hier echt de trotsheid dat mensen voor hun universiteit voelen, wat ik iets heel moois en dierbaars vind.

10. “Mis je Nederland?”

Ik heb eigenlijk nog geen enkel moment heimwee gehad, Nederland mis ik natuurlijk wel. Het eten vind ik echt een dingetje hier, daar moet ik nog altijd wennen. En natuurlijk mijn lieve vriendinnetjes die nu zo ver van mij vandaan zijn, en mijn familie. Ik heb het verder gewoon heel erg naar mijn zin, en heb hele fijne en lieve mensen om mij heen.

Floor, heel erg bedankt voor het beantwoorden van onze vragen en de informatie. Wij wensen je natuurlijk weer heel veel plezier en succes, en we blijven je natuurlijk volgen!

Wil jij ook de verhalen van Floor en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen dan snel contact met je op!

Leave a Reply