Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Tim Relou becomes a “Cougar”

Tim Relou becomes a “Cougar”

Eerder deze maand tekende Tim Relou reeds zijn contract, en deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Tim. Hij mag zich dan officieel een “Cougar” noemen. De 18-jarige voetballer van Stiphout Vooruit, maakt na zijn eindexamen Havo de overstap naar Coastal Bend College in Beeville, Texas.

Tim is een fysiek zeer sterke centrale verdediger die mede door zijn lengte (1.89) een belangrijke schakel is in het JO19-1 team van Stipthout Vooruit uit Helmond. Dit bleef zeker ook niet ongemerkt bij de diverse coaches in Amerika. Uiteindelijk heeft Tim besloten om op het aanbod van Coastal Bend College, waar heel veel vertrouwen uit bleek, in te gaan. Tim zal in het team van assistant coach Jarod Bleibdrey dan ook een belangrijke rol, die van defensive captain toegedicht krijgen.Coastal Bend College “Cougars”
Vanaf augustus dit jaar zal Tim gaan voetballen bij het team van Coastal Bend College. Dit team van de “Cougars” staat onder leiding van de nieuwe head coach Adam Butler en Jarod Bleibdrey, de assistant coach.

In de competitie spelen zij in de sterkste Division I (Region 14) van de NJCAA junior college bond. Tegenstanders in deze Region 14 zijn onder andere de teams van Angelina College, Paris College, Jacksonville College en Tyler College.

Het afgelopen seizoen zijn ze tot de halve finales van de Region 14 doorgedrongen, waarin het team van Paris College met 3-2 de sterkste was. Het team heeft een groot internationaal karakter met ”Internationals” uit Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Finland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Brazilië in de gelederen.


Coastal Bend College, voorheen bekend als Bee County College is een community college met de hoofd campus gelegen in Beeville in de staat Texas.


De inwoners van Beeville noemen hun stad ook wel “A Honey of a Town”. In Beeville staan veel statige huizen en gebouwen, zoals het Bee County Courthouse, ontworpen door architect William Charles Stephensen.

Coastal Bend College, liggend in een mooie omgeving, een voetbalteam uitkomend in de Divsion I van de NJCAA, met veel “Internationals” afkomstig uit verschillende landen met verschillende culturen, voldoende ingrediënten om er een voor Tim een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Tim heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Tim blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply