Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Tim Relou in “De Weblog van Helmond”

Tim Relou in “De Weblog van Helmond”

Leuk artikel over Tim in “De Weblog van Helmond” over zijn route van Stiphout Vooruit in Helmond naar Coastal Bend College in Beeville, Texas.

“Na Stiphout Vooruit stap vooruit”

Bron: De Weblog van Helmond

Tim Relou speelde vanaf D1 (nu bekend als JO 15-1) tot en met JO 19-1 bij Stiphout Vooruit. Hij heeft veel goede herinneringen aan deze club en kent het als een vereniging met hele leuke mensen. Na het behalen van zijn HAVO-diploma maakte hij de overgang naar Texas in Amerika.

Zijn vader had contact gezocht met het bureau Global Sport and Study. Die gaf de familie Relou de opdracht opnames te maken van de tiener in actie tijdens de wedstrijden. Het filmpje had het gewenste resultaat. Tim ging spelen bij Coastal Bend College en mag zich nu een “Cougar” noemen. Hij kreeg meerdere aanbiedingen maar dit contract vond hij de meest uitdagende.

Tim begon bij Stiphout Vooruit als middenvelder maar zijn toenmalige trainer Ard van Dalen zette hem centraal achterin. Tim heeft aan Van Dalen veel te danken. Ook bewaart hij warme herinneringen aan de trainers Ruben van Hoof en Koen Bloks, zij maakten van Tim een betere verdediger.


Tim studeert General Studies in de VS zodat hij nog elke richting op kan als hij later naar de universiteit gaat. Hij is de enige Nederlander in het stadje Beeville, Texas en gaat vaak chillen met zijn teamgenoten die ondertussen zijn vrienden zijn geworden. Het voor het eerst op zichzelf wonen bevalt hem goed, al moest hij er wel aan wennen. Zijn nieuwe vrienden helpen hem daar waar nodig.


Foto: Tim met zijn ouders.

De indruk die de Helmonder heeft van de VS is hetzelfde als wat hij er van tevoren van verwachtte. Vergeleken met Nederland is in Amerika alles veel groter. Tim vindt de VS een mooi land. Of hij in de toekomst zal emigreren naar Amerika of er langer zal verblijven, weet hij nog niet. Tim wil later nog naar de universiteit gaan maar heeft nu zijn focus gelegd op zijn huidige school. Of hij later bij Stiphout Vooruit terugkeert, weet hij nog niet. Hij wacht rustig af wat de toekomst brengen zal.

Tim, wij wensen je natuurlijk ook veel plezier daar in Texas, en zullen je natuurlijk blijven volgen.

Wil jij ook de verhalen van Tim en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply