Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Tim Relou wint titel met Coastal Bend College!

Tim Relou wint titel met Coastal Bend College!

Amerikaanse droom komt uit: Tim verruilde Stiphout Vooruit voor collegeteam in Texas en wint titel

HELMOND/BEEVILLE (VS) -Tim Relou (20) verruilde twee jaar geleden Helmond voor Beeville (VS) en Stiphout Vooruit voor het voetbalteam van het Coastal Bend College. Daarmee is hij dit weekend kampioen van Texas geworden. En nu op naar de nationale titel van de VS in zijn categorie.

Hans van de Ven 14-05-21, 20:25 Laatste update: 09:21 Bron: ED

Hij werd in de E-tjes ooit gescout door PSV, maar ging niet. Wel trainde Tim Relou als jonge speler bij de KNVB. Binnen zijn club Stiphout Vooruit haalde de centrale verdediger het eerste team van ’jongens onder 19′. Tot het vaandelteam schopte hij het nog niet. Want Tim kreeg andere plannen, door een serie op Netflix.

“Bij ‘Last Change U’ zie je jongeren die naar een college gaan om te sporten en leren. Het gaat om American Football, maar waarom zou dat met voetbal ook niet kunnen, dacht ik. Via mijn vader kwam ik in contact met Global Sport and Study.” Dat bureau helpt talentvolle jonge sporters die in de Verenigde Staten hun kans willen wagen op een college of universiteit. Met een sportstudiebeurs.

“We verwachtten vijf tot tien aanbiedingen, het werden er twaalf”

– Hans Relou, Vader van Tim

“Na een paar dagen zaten we bij Van der Valk aan tafel”, zegt vader Hans Relou. ,,Ze zijn voor hem gaan zoeken. We verwachtten vijf tot tien aanbiedingen. Het werden er twaalf. De beste trok zich later terug, maar één bleef erg aandringen, wilde Tim graag hebben. Dat was het Coastal Bend College.”

Een paar weken na het slagen voor havo op het Dr. Knippenbergcollege stak Tim Relou de oceaan over. Alles werd voor hem geregeld. “Beeville kun je qua grootte vergelijken met Stiphout. Het is een authentiek plaatsje in Texas, met  een gevangenis en een school”, schetst Hans Relou die zijn zoon bezocht. “Je hebt daar een tropisch klimaat, maar Tim maakte ook al een sneeuwstorm mee.”

Naar de universiteit

De voetballende student heeft zijn opleiding ‘General Studies’ binnen de gestelde twee jaar afgerond. Na de zomervakantie vertrekt Tim Relou naar een universiteit in Tennessee. “Ik ga daar Human Development and Performance’ studeren. En voetballen. Dat is op een hoger niveau dan nu. Ik heb weer een contract voor een jaar. Hoe ver ik kom, is afwachten. Belangrijkste is dat ik geniet.”

De eerste stap, met zijn huidige team kampioen van Texas worden op het hoogste niveau van junior college (NCJAA, divisie 1), is vannacht onze tijd gelukt. Blinn College werd met 2-1 verslagen. Nu volgt een knockout-strijd richting nationale titel.

Het is nog wel de vraag of Tim Relou dan speelt. De coach heeft keuze uit een selectie van 35 spelers. “Ik ga er wel van uit dat ik in actie kom.”


Foto: Tim Relou (rechts), 1,89 meter lang, is centrale verdediger. © Tim Relou

Wil jij ook de verhalen van Tim en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

 

 

Leave a Reply