Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Timo Dekker maakt overstap naar kampioen van Amerika!

Timo Dekker maakt overstap naar kampioen van Amerika!

Timo Dekker de talentvolle spits van Excelsior gaat vanaf komende zomer studeren voetballen bij de kampioen van Amerika. De Vikings, het college team van Missouri Valley College werd dit seizoen National Championship in de NAIA door in de finale met 2-0 te winnen van Oklahoma Wesleyan University.

 

               
Foto: Timo tekent contract bij Missouri Valley.

SBV Excelsior

Timo, die met voetballen begon bij VVOR werd op 10 jarige leeftijd gescout door  Excelsior, waar hij toen ook mocht instromen in de jeugdopleiding. Hierna heeft Timo alle teams vanaf onder 11 tot en met onder 18 seizoen doorlopen.


Foto: SBV Excelsior o.18, seizoen 2020 – 2021, Timo bovenste rij, 3e van links.

Vanaf augustus gaat Timo met zijn VWO diploma op zak, studeren en voetballen op Missouri Valley College in Marshall, Missouri.

Missouri Valley College

Missouri College is een ‘private liberal arts’ college met bijna 2.000 studenten, gelegen in Marshall in de staat Missouri. Met een zeer uitgebreid aanbod van studies, een heel mooie campus en een hoog niveau van college sporten, staat Missouri Valley College  hoog aangeschreven.


Foto: Een van de vele mooie gebouwen op de Campus van Missouri Valley College.

 

Vikings

De Vikings, zoals de 25 (!) sportteams van Missouri Valley College genoemd worden, komen uit in de sterke Heart of America Conference van de NAIA bond.

 

Vanaf volgend seizoen zal Timo uitkomen voor het men’s soccer team van de “Vikings”. Dit “Vikings” team staat onder leiding van head coach Vladimir Simic en zijn assistent coaches Charley Dukes en Alex Gordon.


Foto: Vikings Men’s Soccer Team, seizoen 2020 – 2021.

NAIA Championship
Het seizoen 2020 – 2021 was een fantastisch seizoen voor het team van coach Simic. In april werd het kampioenschap in de Heart of America Conference binnen gehaald. Hierdoor mochten de Vikings mee doen aan het NAIA Men’s Soccer National Championship Tournament. Na eerst 2 poulewedstrijden, de kwart- en halve finale gewonnen te hebben, was op 10 mei het team van Oklahoma Wesleyan University de tegenstander in finale. De Vikings wisten ook deze finale te winnen, en werden zo voor het eerst in de historie kampioen van Amerika!


Foto: Het Men’s Soccer Team van De Vikings na het winnen van NAIA National Championship  

Voor het komend seizoen zal de lat weer hoog komen te liggen voor het nieuwe team van coach Simic in een poging deze prestatie te evenaren, en een enorm mooie uitdaging voor Timo.

Bijzonder is dat onlangs Milan Muijs ook zijn contract heeft getekend om als volleyballer te gaan studeren en sporten op Missouri Valley College.


Foto: Milan Muijs tekent contract bij Missouri Valley College.

Global Sport and Study wenst Timo natuurlijk heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij zijn verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Timo en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply