Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Toptransfer voor Laura Jansen!

Toptransfer voor Laura Jansen!

In februari werd het definitief bekend dat Laura Jansen volgend seizoen de overstap gaat maken naar Washington State Univeristy, één van de absolute top teams in Amerika. Na vier jaar studeren en volleyballen bij de University of Arkansas at Little Rock maakt Laura gebruik van haar extra vijfde jaar speelgerechtigheid om te gaan spelen voor het team coach Jen Greeny.


Foto: Laura poseert trots in het shirt van Washington State University.

Success Story
Het verhaal en de volleybal carrière van Laura Jansen in Amerika is een echte succes story geworden, waar Laura hard voor gewerkt heeft en terecht heel erg trots op mag zijn. En ja, ook wij van Global Sport and Study zijn hier best wel trots op.

2017: Havo 4 en Halley
Het verhaal begon allemaal in het begin van 2017, toen Laura contact opnam met Cintha Boersma met mededeling dat zij graag in de zomer van 2018 naar Amerika wilde om daar te gaan volleyballen in combinatie met studeren. En of Cintha haar daar in zou kunnen begeleiden. Laura zat toen nog in de 4e klas van de Havo, en speelde in Dames 1 van volleybalvereniging Halley, uitkomend in de 3e divisie.


Foto: Laura (#7) bij team van Halley Dames 1

Na enkele gesprekken, bezoekjes en maken van videopnames bij de trainingen van Laura, werd besloten om het traject “Amerika” samen Laura op te starten.

2018: Kampioenschap Halley, Havo diploma en Amerika!
2018 werd een bijzonder jaar voor Laura, ze werd niet alleen kampioen met Dames 1 in de 3e divisie, en slaagde ze voor de Havo, maar tekende ze ook nog eens haar contract om bij het team van de University of Arkansas at Little Rock te gaan spelen en studeren!

Foto: April 2018, Laura tekent contract University of Arkansas at Little Rock

2018 – 2022: Awards en records.
In de vier seizoen die Laura speelde voor het team van de Trojans heeft Laura een ware regenval aan awards, prijzen en records in de wacht weten te slepen. Zo werd zij twee maal First Team All-Sun Belt award winner, drie maal uitgeroepen tot Tournament MVP, en sleepte zij tweemaal de Offensive Player of the Week in de Sun Belt Conference in de wacht.


Foto: Laura Jansen Sun Belt Conference Offensive Player of the Week

Daarnaast was zij pas de 10 speler in de historie van de Trojans die meer dan 1.000 kills wist te maken, uiteindelijk staat Laura nu met 1.097 kills op de 9e plek van all-time rangslijst van de Trojans.

   
Foto: Laura Jansen 1.000 kills.               Foto: Laura Tournament MVP.


Overzicht: Career Statistics Laura Jansen, 2018 – 2021.

2022: Transfer naar Washington State University
Na vier seizoenen gespeeld te hebben bij het team van de Trojans wilde Laura nog graag een stapje hoger volleyballen in een nieuwe omgeving.

En we mogen wel zeggen dat dat zeker gelukt is! Laura heeft uiteindelijk haar keuze laten vallen op Washington State University.

Washington State University

Washington State University is een public universiteit, in Pullman, in de staat Washington, met ruim 31,000 studenten uit over de 80 landen. WSU heeft 101 majors, en 79 master’s degree programs.

Cougars
De Cougars, de totaal 17 sportteams van Washington State University komen uit op het hoogste niveau, de NCAA Division I. Het American Football speelt de competitie in de Football Bowl Division, en de overige teams komen uit in de PAC-12 Conference.

           

Women’s Volleyball team


Foto: Bohler Gym Sporthal.

Het women’s volleyball team van The Gougars staat onder leiding van Head Coach Jen Greeny, bijgestaan door Burdette Greeny en Shannon Hunt. In het team spelen diverse “Internationals” uit onder andere Duitsland, Mexico, Tjechië en Polen.

Tegenstanders van The Cougars in de PAC-12 Conference zijn onder meer de teams van UCLA, Stanford, Oregon, University of Washington, Utah, Arizona State University en Oregon State University.


Foto: Het Cougars.volleyball team in actie.

Kortom, een geweldig team, uitkomend in de sterkste conference in Amerika, in een heel andere omgeving, alles voor een heel mooi avontuur en een uitdaging voor Laura.

Global Sport and Study wenst Laura heel veel plezier en succes toe in haar nieuwe omgeving. En als vanzelfsprekend zullen wij de prestaties en avonturen van Laura blijven volgen.

Wil jij ook de verhalen en avonturen van Laura en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply