Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Verenigde Staten veel te sterk voor Japan in finale WK vrouwen

De Verenigde Staten hebben in de nacht van zondag op maandag het WK
voetbal voor vrouwen gewonnen.’Team USA’ rekende in de finale in Vancouver
eenvoudig af met Japan: 5-2. Halverwege stond het 4-1.
Carli Lloyd scoorde liefst driemaal in de herhaling van de eindstrijd van 2011, die Japan
na een strafschoppenserie won. Al binnen vijf minuten had de middenvelder tweemaal
gescoord, in de derde en in de vijfde minuut. Lloyd voltooide haar hattrick in de
zestiende minuut, vlak nadat Lauren Holiday had geprofiteerd van een fout in de Japanse
defensie en de 3-0 liet aantekenen. Japan deed na een klein half uur via Yuki Ogimi iets
terug en zeven minuten na de hervatting werd het zelfs 4-2 door een eigen doelpunt van
Julie Johnston.
Verder lieten de Verenigde Staten het niet komen. In de 54e minuut maakte Tobin Heath
met de 5-2 aan alle onzekerheid een einde.
Derde titel
De Verenigde Staten zijn het eerste land dat drie keer het WK vrouwen wint. Eerder
slaagde ‘Team USA’ hier in 1991 (de eerste editie) en 1999 in. Lloyd kreeg na de finale
de Gouden Bal als beste speelster van het toernooi. De meest doelpuntrijke finale in de
historie van het WK vrouwen werd bezocht door 53.341 toeschouwers.