Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Victor Beker naar Morningside College!

Victor Beker naar Morningside College!

Victor Beker heeft zijn contract getekend! Deze zomer maakt de 18 jarige voetballer de overstap naar Morningside College in Sioux City, Iowa, en mag zich dan officieel een “Mustang” noemen.

      

AVV Swift en Ajax
Victor begon zijn voetbalcarrière op zesjarige leeftijd bij AVV Swift in Amsterdam. Als snel was duidelijk dat Victor een groot talent was. En op achtjarige leeftijd werd Victor gescout door Ajax, en maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax.

Na twee seizoenen in de jeugd bij Ajax te hebben gespeeld keerde Victor weer terug naar AVV Swift. Hier speelde Victor steeds in de hoogste selectieteams en meestal in een hogere leeftijdscategorie. Afgelopen seizoen behoorde Victor tot de selectie van het eerste van Swift, dat uitkomt in de Hoofdklasse.

En nu maakt Victor de overstap naar het Mustangs team van Morningside College in Sioux City, Iowa.

Morningside Mustangs

Vanaf komende zomer gaat Victor spelen voor het men’s soccer team van Morningside College. Dit “Mustangs” team staat onder leiding van de head coach Tom Maxon en zijn assistant coaches Brandon Wylie en Jhovany Curiel.

In de competitie spelen zij in de sterke Great Plains Athletic Conference (GPAC) van de NAIA college bond. Tegenstanders zijn dan onder andere de teams van Hasting College, Midland University, Jamestown University en Dakota Wesleyan University.

Het team van coach Maxon heeft diverse ”Internationals” uit onder meer Brazilië, Duitsland, Italië, Japan, Columbia, Venezuela, Zweden en Engeland in haar gelederen.

Elwood Olsen Stadium (10.000 zitplaatsen)
De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Elwood Olsen Stadium, waar ook de wedstrijden van het Mustangs Men’s Soccer team, het American Football team en de Track & Field teams worden gehouden. Het Elwood Olsen Stadium is het grootste stadion in de GPAC en is tevens de thuishaven van de Sioux City East, Sioux City North en Sioux City West High School football en track & field teams, en heeft een capaciteit van 10,000 zitplaatsen.Morningside College

Morningside College, opgericht in 1894 is een private ‘liberal arts’ college, gelegen in Sioux City, Iowa.

Sioux City is met een inwonersaantal van over de 82.000 de vier na grootste stad in de staat Iowa, en heeft veel historisch en culturele bezienswaardigheden.

   

Morningside College, een universiteit, liggend in een mooie omgeving. Een voetbalteam uitkomend in de GPAC Conference, spelend in een fantastisch stadion, spelers afkomstig uit verschillende  landen met verschillende culturen, voldoende ingrediënten om er voor Victor een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Victor heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij zijn avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Victor en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply