Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Week 46, veel volleybal spektakel

Week 46, veel volleybal spektakel

Terugblik week 46, veel volleybal spektakel

Afgelopen week stond voornamelijk in het teken van onze volleybalsters. Voor sommige speelsters waren er de laatste wedstrijden in het seizoen, en voor sommige de spanning van het mogelijk kunnen plaatsen voor de verschillende Conference Championship Tournaments.

Lisanne van Houwelingen (Volleybal, Missouri Baptist University), Finale AMC!

Foto: Lisanne (#7) stelt zich voor aan het publiek voor de kwartfinale tegen St. Louis.

We beginnen dit overzicht met de geweldige prestatie van Lisanne van Houwelingen. Zij wist met het volleybalteam van Missouri Baptist University de finale van het American Mid-West Conference (AMC) Championship Tournament te bereiken. Dinsdag was daar eerst de 3-0 overwinning in de kwart finale op het team van St. Louis University (#7). En vrijdag waren de Spartans in de halve finale ook duidelijk te sterk (3-0) voor het team van Colombia College (#3).
Zaterdag was dan de finale! Tegenstander was het als #1 geplaatste team van Park University. Helaas voor Lisanne en haar team waren de volleybal Pirates van Park University zaterdag een maatje te groot voor de Spartans. Met een 3-0 (25-21, 25-15, 25-21) overwinning sleepte het team van Park University haar 3e AMC titel in 5 jaar tijd binnen.


Foto: Lisanne concentratie voor haar service.

Plaatsing voor NAIA National Championship
Met deze finaleplaats hebben de Spartans zich wel automatisch geplaatst voor het NAIA Women’s Volleyball National Championship Tournament.

De plaatsing en het toernooischema wordt later vandaag bekend gemaakt.

Fleur Wiersma (Volleybal, Long Island University) naar de NEC Championships!

Wat een week voor Fleur, twee fantastische wedstrijden gespeeld en plaatsing voor het Northeasth Conference (NEC) Championship Tournament.
Afgelopen vrijdag leverde Fleur (goed voor 9 kills, 5 blocks en 2 aces) een geweldige prestatie in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen het team van Saint Francis University.

En dan zaterdag, Fleur bewees dat ze in een schitterende flow zit. Tegen het dan toe ongeslagen team van Robert Morris University was zij wederom een van de uitblinksters! Met maar liefst 12 kills en 3 aces was zij van grote waarde in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.

Door deze twee overwinningen eindigen de Sharks het seizoen met een 12-16 overall record, en een 11-5 in de Northeast Conference en wisten zij zich te plaatsen voor het Northeast Conference Championship Tournament. Dit toernooi wordt komend weekend (22 en 23 november) gespeeld.
Vrijdag spelen de Sharks tegen het als #2 geplaatste team van Sacred Heart University.

Ilse Sinnige (Volleybal, Coastal Carolina University), naar halve finale Sun Belt


En natuurlijk mag Ilse niet ontbreken in ons overzicht. Met haar team van Coastal Carolina University boekte Ilse weer twee overwinningen. Eerst was daar vrijdag een 3-1 overwinning op het sterke team van Troy University, en zaterdag volgde daar nog eens een zege op het team van South Alabama University (3-1). De Chanticleers eindigen het reguliere seizoen met een overall record van 23-5 en een 13-3 record in de Sun Belt Conference.

Zaterdag 23 november staat de halve finale in het Sun Belt Conference Championship op het programma. De tegenstander volgt nog uit de voorrondes.

Tessa Raadsheer (Volleybal, Indian River State College) in First Conference Team

Hoewel reeds twee weken geleden, zijn we zeker de bijzondere prestatie van onze Tessa niet vergeten. Zij heeft voor haar geweldige seizoen van de FCSAA Southern Conference een nominatie mogen ontvangen voor het First All Conference Team.

     

Nadat zij al eerder in het seizoen al een keer de “Player of the Week” prijs had gewonnen is deze nominatie een absolute kroon op haar fantastische seizoen in Florida.Emma Boswijk (Voetbal, Meridian Junior College) in MACJC All Star Team

Naast al het volleybal ‘geweld’ was er ook een speciale wedstrijd voor Emma. De middenveldster van de Eagles had de bijzondere eer om afgelopen zaterdag uit te mogen komen voor het MACJC All Star Team.

 
Foto links: Emma (#10) met in het midden haar coach Mike Smith.
Foto rechts: Emma in actie namens het MACJC All Conference Team.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply