Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Wietske Overdijkink becomes a “Cardinal”

Wietske Overdijkink becomes a “Cardinal”

Voor Wietske Overdijkink uit Baambrugge gaat deze zomer een droom in vervulling, vorige maand tekende zij haar contract en vanaf augustus mag Wietske zich officieel een “Cardinal” noemen. De 17 jarige keepster van Abcoude MA1, maakt na haar VWO examen de overstap naar Field Hockey team van de Ball State University in Muncie, Indiana.

Wietske is op al haar 6e jaar begonnen met hockeyen bij HV Abcoude, waar ze op haar 13e serieus haar keepsters carrière begon.  Bij haar club in Abcoude heeft zij een druk hockeyprogramma, met 4 trainingen per week. 2 x per week traint Wietske met haar eigen team, MA1, 1 x per week met dames 1 en nog een specifieke keeperstraining. Daarnaast geeft Wietske nog keeperstrainingen aan de jeugd bij HV Abcoude.

 

Mede dankzij het voortreffelijke keeperswerk van Wietske wist zij met haar team van de MA1 het kampioenschap te behalen in de 1e klasse.

Wietske is niet alleen een goede lijn keepster, zij is bovendien heel sterk in de 1 op 1 situaties en shoot-outs. Zo wist zij al 3 maal het shoot-out kampioenschap van haar club te winnen, en ook een mooie zilveren medaille te halen bij de regionale kampioenschapppen. Met de komst van Wietske haalt Ball State dan ook een absolute top keeper in huis.

Ball State Cardinals

Vanaf augustus mag Wietske deel uit gaan maken van het field hockey team van Ball State University in Muncie, Indiana. Dit team van de “Cardinals” staat onder leiding van coach Stephanie Bernthal en speelt op het hoogste niveau in Amerika, de NCAA Division I.

Hier komt het uit in de sterke Mid-American Conference (MAC), met tegenstanders als Longwood University, Kenn State University, Ohio University en Appalachian State University.

             


Faciliteiten

Ball State University beschikt over uitstekende sportfaciliteiten. Het Briner Sport Complex bevat naast het voetbalveld en de atletiekbaan, een ‘FieldTurf’ hockey veld voorzien van een ‘Hockey Speed’ oppervlak en een modern water systeem.


Ball State University

Ball State University is een openbare (public) universiteit in Muncie, Indiana met meer dan 22.500 studenten.

Global Sport and Study wenst Wietske heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Wietske blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply