Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Zeer sterk Oranje slaat Italie zoek

Zeer sterk Oranje slaat Italie zoek

Bron: www.volleybalkrant.nl

20 May 2016 – Manôu ten Asbroek

Rally’s
De lange rally’s waren deze wedstrijd niet te tellen, beide ploegen vegen de prikballen van de grond of weten de harde slagen te verdedigen. Maar, zodra de kreet van Sloëtjes klinkt, op het moment dat ze aanvalt, weet iedereen: dat is een punt. De slagkracht van de diagonaalspeelster is al veelvuldig bewonderd, maar was ook vandaag doorslaggevend. De rustdag leek Oranje goed te hebben gedaan: de aanvallen van Plak, Buijs en Beliën sloegen eveneens gaten in de Italiaanse verdediging. De twee ploegen bleven echter bij elkaar in de buurt, mede dankzij de ervaren Italiaanse aanvoerder Antonella Del Core. De jonge Egonu, spelend in het Talent Team van Italië,  wist een aantal knappe ballen te scoren maar was ook wat onwennig.

Mannenploeg
Oranje bleef koel en was, zoals ook Manon Nummerdor-Flier glunderend opmerkte, aanvallend soms net een mannenploeg. In de derde set was Nederland los. Met een voorsprong van 16-6 wist Italië even niet waar te kijken. Weer greep Del Core haar ploeg bij de kladden en serveerde drie punten op rij en wist uiteindelijk de achterstand terug te brengen naar 16-11. Dankzij een time-out van Guidetti herpakte Oranje zich en wist de wedstrijd netjes uit te spelen. Daarmee werd een zeer knappe 3-0 overwinning geboekt.

Rio
Nu Nederland de vierde overwinning heeft geboekt, kan een plek bij de eerste vier alleen in theorie nog misgaan. Voor Italië lijkt ook weinig aan de hand, het verlies tegen Nederland is pas het eerste, de ploeg staat nog steeds hoog in de top 4. Met Oranje en Zuid-Korea hebben ze 12 punten uit 5 wedstrijden. Japan speelt straks tegen de Dominicaanse Republiek en zal bij winst de vierde positie steviger in handen krijgen. Peru en Thailand zitten daar vlak achter. Peru is morgen de tegenstander van Oranje.

Coulant
De scheidsrechters hadden deze wedstrijd een iets coulantere manier van handelen. Ook als de zoemer nog niet klonk maar een wissel wel werd aangegeven, mocht deze ‘gewoon’ doorgang krijgen.

Leave a Reply