Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Dani van Steijn

Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Dani van Steijn

Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Dani van Steijn. De 17-jarige middenvelder van Alphense Boys onder 17 ondertekende gisteren zijn contract bij het Northeastern College men’s soccerteam. Einde van de zomer zal Dani zich aansluiten bij het team uit Sterling, Colorado.

                

Dani is een multifunctionele en creatieve middenvelder die begon met voetballen bij VVSB waar hij al snel opviel als een groot talent. Het was dan ook niet verrassend dat hij gevolgd werd door diverse BVO’s. In 2010 maakte Dani de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij 4 seizoenen deel van uit mocht maken. Hoewel Dani in de belangstelling stond van diverse BVO’s koos hij voor Alphense Boys, waar hij 1 seizoen in de C1 speelde en nu voor het tweede seizoen in de B1 (onder 17). Met dit team maakte hij vorige seizoen het kampioenschap in de 2e divisie mee, en promotie naar de 1e divisie. Dit seizoen wist Alphense Boys O.17 als enige amateurclub een plaats te bemachtigen in de 1e divisie hoog.

Vanaf augustus dit jaar zal Dani zich aansluiten bij het men’s soccerteam van Northeastern Junior College in Sterling, Colorado. Dit team staat sinds februari 2016 onder leiding van David Groves, die daarvoor als assistent-coach werkzaam was op de NCAA Divsion I Western Michigan University. Het team bestaat uit diverse internationale spelers uit onder meer Australia, Jamaica, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Kortom, genoeg verschillende culturen om er een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Dani heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij zijn avonturen blijven volgen. Wil jij ook Dani’s verhalen blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply