Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
2-0 winst voor Marlies Kool!

2-0 winst voor Marlies Kool!

Marlies Kool vertrok vorig jaar in de zomer naar Amerika om daar haar Master Business Administration opleiding aan de Providence College in Rhode Island te gaan combineren met hockeyen voor het team van de Providence Frairs.

   
Foto’s: Marlies Kool, Field Hockey Team van Providence College.

Inmiddels is Marlies aan haar tweede jaar als graduate student op Providence College begonnen. Vorig jaar werd het hockeyseizoen als gevolg van de COVID-19 pandemie verschoven naar het spring semester. In een enigszins ingekorte competitie speelde het team van de Providence Fairs toch nog 11 wedstrijden.

Gelukkig kent dit seizoen weer een volledig programma, en heeft Marlies er inmiddels al 15 wedstrijden opzitten. Afgelopen vrijdag wisten de Fairs in een zgn. non-conference wedstrijd met 2-0 een heel knappe overwinning te behalen op het field hockey team van Brown University, uitkomend in de prestigieuze Ivy League.


Foto: Marlies Kool in actie voor Providence College.

Marlies is met haar ervaring een vaste waarde in het team van coach Diane Madl, en is dan ook in alle 11 wedstrijden van het vorig seizoen 11, en ook al in 13 wedstrijden van dit seizoen als basisspeelster begonnen.

Big East Conference

In de Big East Conference speelt het field hockey team van Providence College nog tegen de huidige koploper Liberty University (22 oktober) en op 29 oktober tegen Quinnipiac University. Op 31 oktober wordt het reguliere seizoen afgesloten met de non-conference wedstrijd tegen Dartmouth College.


Stand Big East Conference per 18 oktober 2021

Marlies, we wensen je heel veel succes in het vervolg van de seizoen, en we blijven je natuurlijk volgen!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply