Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
AMC Championship voor Lisanne en Kirsten!

AMC Championship voor Lisanne en Kirsten!

Het volleybal team van Missouri Baptist University (MBU) met onze Lisanne van Houwelingen en Kirsten van der Vleuten heeft voor de derde maal in successie de titel van de American Midwest Conference (AMC) in de wacht gesleept.

Revanche
Zaterdag 12 november werd de finale gespeeld, tegenstander van de Spartans was het team van Columbia College. Eerder in het seizoen werd al twee maal gespeeld tegen de Cougars, en beide keren en was het team van Columbia College (CC) de sterkere (0-3 en 1-3). In de finale nam het team van MBU duidelijk revanche voor de eerdere twee nederlagen, versloeg het thuisspelende team van CC met 3-1 (setstanden 25,21, 25-20, 24-26 en 25-22). En werd MBU voor de derde keer op rij kampioen van de AMC.

Lisanne en Kirsten hadden een zeer grote bijdrage in de successen van de Spartans. In de finale was Lisanne onder meer goed voor 10 kills.

Ook 2e jaars (Sophomare) Kirsten van der Vleuten heeft inmiddels een reeks mooie “stats” achter haar naam staan.
Foto: Kirsten van der Vleuten (#14).

NAIA National Championship 2022

 

Met deze titel op zak heeft MBU zich automatisch geplaatst voor het NAIA Women’s Volleyball National Championship 2022. Hierin is het team van Bryan College uit Dayton, Tennessee de tegenstander in de eerste ronde. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 november om 17:30 (Nederlandse tijd) in het Carl and Deloris Petty Sports and Recreation Complex van MBU. Bij een overwinning volgt vanaf 30 november het NAIA National Championship Tournament, dat gespeeld wordt in het Tyson Events Center in Sioux City, Iowa.

LEES OOK:
Kirsten en Liz naar halve finale

Liz en Kirsten, wij wensen jullie natuurlijk heel veel succes!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply