Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Anouk van Noord – Ambassadeur Global Sport and Study

Anouk van Noord – Ambassadeur Global Sport and Study

Global Sport and Study is super trots en verheugd om te melden dat Anouk van Noord zich als Ambassadeur en Scout Volleyball aan Global Sport and Study verbindt.

Nadat Anouk in 2017 naar Amerika vertrok om daar te volleyballen in combinatie met studeren, keerde zij dit jaar terug uit Amerika. Haar avontuur in Amerika begon op Otero Junior College in La Junta, in de staat Colorado. Hier bereikte zij met de “Rattlers”, het volleybal team Otero College voor het eerst in de geschiedenis een top 20 ranking in de NJCAA Division I. Daarnaast wist Anouk in 2019 haar studie op Otero College af te ronden met een Associate of Science degree.

In de zomer van 2019 maakte Anouk een transfer naar de University of Maryland in Baltimore County, Maryland, uitkomend op het hoogste niveau in Amerika, de NCAA Division I. Na twee jaar haalde Anouk hier haar Bachelor degree.

Hierna wilde Anouk nog heel graag één stap maken; haar Masters halen in Amerika. In de zomer van 2021 maakte zij weer een mooie transfer, nu naar de andere kant van Amerika. Het werd California Baptist University in Riverside, Californië, wederom een NCAA Division I school. En ook hier beleefde Anouk een fantastisch volleybalseizoen, en schreef zij wederom geschiedenis met haar aanvallende prestaties. Zij werd houdster van het school all-time record met een hitting percentage van 0.909 (10-0-11) in de wedstrijd tegen het team Seattle University. Naast het drukke volleybalschema haalde Anouk ook nog ‘even’ haar Master of Science in Kinesiology!

Anouk weet dus hoe het is om topsport te combineren met het afronden van een opleiding. Dit is de reden dat zij uitstekend past bij Global Sport and Study.

Na haar terugkeer uit Amerika heeft Anouk een mooie volgende stap kunnen maken in haar volleybal carrière. Anouk heeft in augustus 2022 een contract getekend bij PSV VBG Salzburg, uitkomend in de Bundesliga, het hoogste niveau in de Oostenrijkse competitie.

Met haar ervaring, kennis en netwerk is Anouk de perfecte ambassadeur voor Global Sport and Study, en zal zij een actieve rol spelen in de begeleiding van volleyballers en volleybalsters naar Amerika.

Anouk van Noord als student-athlete
2017 – 2019 Otero Junior College, La Juna, Colorado.
Volleybal: NJCAA Divsion I
Opleiding: Associate of Science Degree

2019 – 2021: University of Maryland in Baltimore County, Maryland.
Volleybal: NCAA Divsion I
Opleiding: Bachelor Degree

2021 – 2022: California Baptist University in Riverside, Californië
Volleybal: NCAA Divsion I
Studie: Master of Science in Kinesiology

Met haar ervaring opgedaan in de vijf jaren op drie totaal verschillende scholen, op drie verschillende locaties, uitkomend voor de diverse bonden (NJCAA en NCAA), spelend in verschillende conferences, te maken hebbend met meerdere coaches en teamgenoten, het papierwerk en de procedures rondom de transfers etc. en niet te vergeten haar drie diploma’s, maken Anouk een ware specialiste op het gebied van studeren en volleyballen in Amerika.

Wij zijn natuurlijk heel erg trots op Anouk, en bijzonder verheugd dat zij zich aan onze organisatie heeft verbonden als ambassadeur.

Lees hier meer over Anouk, of neem contact met Anouk via: info@globalsportandstudy.nl

 

Leave a Reply