Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Anouk van Noord

Anouk van Noord

Anouk is pas op late leeftijd begonnen met volleyballen nadat ze eerder op hoog niveau heeft gezwommen.

In het seizoen 2016 – 2017 speelde Anouk als buitenaanvalster en diagonaal bij VV Amsterdam en als midden aanvalster bij VV Ouderkerk. Nadat zij geslaagd was voor de Havo, begon Anouk in de zomer van 2017 op 17-jarige leeftijd aan haar avontuur in Amerika.


Foto: Anouk (rechts) met Cintha Boersma (links)

Otero Junior College, Colorado
Haar eerste tussenstop werd Otero Junior College in La Junta, Colorado, uitkomend in de Divison I van de NJCAA.

Lees ook:
Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Anouk van Noord


Foto: Otero College Volleyball, seizoen 2018-2019.

Hier volgde Anouk een twee jaar durende opleiding, die zij in de 2019 afrondde met een Associate of Science degree. Ook op volleyballend was het een heel succesvolle periode voor Anouk, het volleybal team van Otero College bereikte voor het eerst in haar bestaan een plaats in de top 20 van Amerika.

University of Maryland
In de zomer van 2019 maakte Anouk een transfer naar de University of Maryland, een NCAA Division I school in Baltimore County, Maryland.

Lees ook:
Anouk maakt transfer naar NCAA Division I

Ook weer na twee jaar rondde Anouk haar studie op de University of Maryland af met een Bachelor of Art in Psychology [Magna Cum Laude]. Als volleybalster beleefde zij ook hier diverse hoogtepunten, zo werd Anouk niet alleen Player of the Week, maar wist zij ook met haar team voor het eerst in de geschiedenis het kampioenschap in de America East Conference in de wacht te slepen.

Lees ook:
Anouk van Noord America East Championship!

California Baptist University
Met haar Bachelor Degree op zak wilde Anouk nog heel graag één stap maken; haar Masters halen in Amerika. In de zomer van 2021 maakte zij weer een mooie transfer, nu naar de andere kant van Amerika. Het werd California Baptist University in Riverside, Californië, wederom een NCAA Division I school. En ook hier beleefde Anouk een fantastisch volleybalseizoen, en schreef zij wederom geschiedenis met haar aanvallende prestaties. Zij werd houdster van het school all-time record met een hitting percentage van 0.909 (10-0-11) in de wedstrijd tegen het team Seattle University.

Lees ook:
Anouk van Noord schrijft geschiedenis!

Naast het drukke volleybalschema haalde Anouk ook nog ‘even’ haar Master of Science in Kinesiology!

 
Foto’s: Graduation bij Otero College (links) en California Baptist University (rechts)

PSV VBG Salzburg, Oostenrijk
Na haar terugkeer uit Amerika heeft Anouk een mooie volgende stap kunnen maken in haar volleybal carrière. Anouk heeft in augustus 2022 een contract getekend bij PSV VBG Salzburg, uitkomend in de Bundesliga, het hoogste niveau in de Oostenrijkse competitie.


Foto: PSV BG Salzburg, seizoen 2022 – 2023

Met haar ervaring opgedaan in de vijf jaren op drie totaal verschillende scholen, op drie verschillende locaties, uitkomend voor de diverse bonden (NJCAA en NCAA), spelend in verschillende conferences, te maken hebbend met meerdere coaches en teamgenoten, het papierwerk en de procedures rondom de transfers etc. en niet te vergeten haar drie diploma’s, maken Anouk een ware specialiste op het gebied van studeren en volleyballen in Amerika.

Wij zijn natuurlijk heel erg trots op Anouk, en bijzonder verheugd dat zij zich aan onze organisatie heeft verbonden als scout en ambassadeur.

Neem contact op met Anouk: info@globalsportandstudy.nl