Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Cleansheet voor Hidde van der Hulst

Cleansheet voor Hidde van der Hulst

Hidde van der Hulst stond afgelopen dinsdag voor de tweede maal in de basis bij de Panthers, het team van Adelphi University in Garden City, New York. De voormalige keeper van Koninklijke HFC JO18-1 uit Heemstede leverde een goede prestatie door de nul te houden, en was daarmee belangrijk voor de Panthers in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen het team van Molloy University.

   
Foto’s: Profiel foto (links) en teamfoto van het Adelphi University Men’s Soccer Team, seizoen 2023 – 2024.

Koninklijke HFC
In de zomer van 2022 maakte Hidde de overstap van het team van Koninklijke HFC JO18-1, uitkomend in de 3e divisie naar Amerika. Uit de diverse aanbiedingen koos de talentvolle doelman voor het team van de Panthers van Adelphi University uit Garden City New York. Hier was voor Hidde de mogelijkheid om zijn ambities op zowel het gebied van zijn studie als het voetballen te kunnen combineren.

LEES OOK:
Hidde van der Hulst gaat doel verdedigen bij Adelphi University

Hidde is niet de eerste speler die van Koninklijke HFC JO18-1 de stap heeft gemaakt naar een universiteit in Amerika. Zo maakte ook Stijn Gramberg in 2021 de stap naar Amerika, om bij Graceland University in Iowa te gaan voetballen in combinatie met studeren.

LEES OOK:
Stijn Gramberg naar Graceland University

   
Foto’s: Hidde van der Hulst (links) en Stijn Gramberg (rechts) in actie bij Koninklijke HFC.

Studie
Dat Hidde ook zijn studie meer dan serieus neemt blijkt ook uit zijn verkiezing voor de  “Adelphi University’s Spring 2023 Dean’s List”.


Foto: Hidde’s uitverkiezing voor de Adelphi University’s Spring 2023 Semester Dean’s List.

Inmiddels hebben de Panthers er al weer zeven wedstrijden opzitten, en staan zij op een overall record van 3-3-1, en 0-1 voor de NE10 conference.

NE10 Conference

De Northeast-10 Conference maakt deel uit van de NCAA (National Collegiate Athletic Association) op het Division II niveau.

De komende periode staat bijna geheel in het teken van de NE10 competitie. Tot eind oktober staan er maar liefst negen wedstrijden in de conference op het programma.
Voor de maand september zijn dat nog:
– dinsdag 26 september: thuis tegen Southern Connecticut State University
– zaterdag 30 september: uit tegen Saint Michael’s College

Hidde, wij wensen je natuurlijk heel veel succes de komende weken en gaan je zeker volgen!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply