Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Daan Louwerse maakt transfer naar Grand Valley, Michigan

Daan Louwerse maakt transfer naar Grand Valley, Michigan

Vorig maand werd het al definitief bekend dat voetbalster Daan Louwerse de overstap heeft gemaakt naar Grand Valley State University. Na 1,5 jaar studeren en voetballen bij Shawnee State University in Ohio, vervolgt Daan haar studie en voetbal carrière in Michigan.

   
Foto: Daan bij Shawnee State University.

SC Buitenveldert
Voor Daan begon in de zomer van 2021 het avontuur Amerika. Daan speelde toen (seizoen 2020 – 2021) in MO19-1 van SC Buitenveldert, in de 4e divisie.


Foto: Daan (rechtsonder) bij team van SC Buitenveldert MO17-1 (seizoen 2019 – 2020).

In maart 2021 tekende Daan haar contract om vanaf augustus 2021 te gaan voetballen  en studeren bij Shawnee State University in Portsmouth, Ohio.

Foto: Maart 2021, Daan tekent contract bij Shawnee State University.

Lees ook:
Daan Louwerse vertrekt naar Shawnee State University

In haar twee seizoenen bij de Bears kwam Daan als verdedigster tot een totaal van 33 wedstrijden, met 23 basisplaatsen, 3 doelpunten en 2 assists.

Foto: Daan (rechts) in actie voor de Bears.

Lees ook:
Rondje langs de voetbalvelden

Transfer
Na twee seizoenen was Daan toe aan een nieuwe uitdaging, voetballend een stapje hoger in combinatie met een nieuwe omgeving. En dat is gelukt, per januari 2023 heeft Daan de overstap gemaakt naar de Lakers, het voetbalteam van Grand Valley State University.

Grand Valley State University

Grand Valley State University (GVSU) is een public universiteit, gelegen in de plaats Allendale, in de staat Michigan. Tennessee, met ruim 21,000 studenten.

Lakers
De maar liefst 19 (!) sportteams van Grand Valley State University komen uit op het tweede niveau, de NCAA Division II. De competities spelen zij in de Great Lakes Intercollegiate Athletic Conference (GLIAC).

           

Women’s Soccer team


Foto: Het voetbalveld van Grand Valley State University.

Het women’s soccer team van de Lakers staat onder leiding van Head Coach Katie Hultin. Zij wordt bijgestaan door assistent Mario Zuniga-Gil en keeperscoach Sam Tracey.

Tegenstanders in de GLIAC Conference zijn onder meer de teams van Northern Michigan University, Ferris State University, Saginaw Valley University, Michigan Tech University, Parkside University, Davenport University en Purdue Nortwest University.

Het afgelopen seizoen legde het team van de Lakers beslag te leggen op het kampioenschap in GLIAC. In de finale werd met 2-1 gewonnen van Northern Michigan.


Foto: De Lakers vieren het kampioenschap in de GLIAC.

Kortom, een goed team met ambities, in een geheel andere omgeving, alles voor een heel mooi avontuur en een uitdaging voor Daan.

Global Sport and Study wenst Daan heel veel plezier en succes toe in haar nieuwe omgeving. En als vanzelfsprekend zullen wij de prestaties en avonturen van Daan blijven volgen.

Wil jij ook de verhalen en avonturen van Daan en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply