Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Fleur Wiersma: 2 overwinningen in het weekend

Fleur Wiersma: 2 overwinningen in het weekend

Volleybalster Fleur Wiersma, spelend bij Iona University kende een heel succesvol weekend. Zaterdag werd met 3-0 gewonnen van Canisius College, en zondag werd in een ware thriller met 3-2 (16-14 in de vijfde set) van het team van Niagara University gewonnen. De Iona Geals staan nu op de tweede plaats in de Metro Atlantic Athletic Conference.

 

   
Foto’s: Fleur Wiersma in actie voor Iona University

Fleur is inmiddels al aan haar derde jaar op Iona University in New Rochelle, New York bezig. Daarvoor heeft Fleur nog een jaar op Long Island University haar studie gecombineerd met volleyballen, waarna zij haar transfer maakte naar Iona. Fleur is dit seizoen benoemd tot een van de drie aanvoersters van het team.

Metro Atlantic Athletic Conference
De wedstrijden van het afgelopen weekend waren al weer de 15e en 16e van het seizoen dat op 26 augustus begon, en in de MAAC Conference resp. de 5e en 6e.
De MAAC wordt gevormd door 10 teams, die een volledige competitie tegen elkaar spelen. De eindstand in deze competitie is dan weer bepalend voor de volgorde van plaatsing tijdens het MAAC Championship dat gehouden zal worden van 16 t/m 19 november in Lake Buena Vista, Florida. Door de twee overwinningen komen de Union Geals nu op een mooie tweede plaats in de tussenstand van de MAAC.

Tussenstand MAAC per 3 oktober 2022

De komende week wacht er weer een druk programma voor Fleur met drie uitwedstrijden. Woensdag is het team van Saint Peter’s University de eerst volgende tegenstander in de MAAC, gevolgd door wederom twee wedstrijden in het weekend. Zaterdag uit tegen Quinnipiac University en zondag tegen Fairfield University.

LEES OOK:
Fleur Wiersma maakt transfer naar Iona


Foto: Seizoen 2019-2019, VC Bolsward Dames 1 met Fleur links onder.

Wij wensen Fleur natuurlijk veel succes, en we zullen haar prestaties zeker blijven volgen.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply