Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Kyran Versteegen schrijft geschiedenis in Amerika!

Kyran Versteegen schrijft geschiedenis in Amerika!

Volleyballer Kyran Versteegen heeft met het team van St. Thomas Aquinas College (STAC) een zeer bijzondere prestatie geleverd. Als nieuwkomer in het Amerikaanse College volleybal wist het team van coach Thiago Lopes kampioen te worden in het reguliere seizoen van de East Coast Conference (ECC).

Afgelopen zaterdag, 13 april stond de laatste wedstrijd in het reguliere seizoen van de East Coast Conference op het programma. Tegenstander van de Spartans was het team van de American International College uit Massachusetts. In de eerste confrontatie tussen deze twee teams was het team van STAC al duidelijk de betere, en wist het de wedstrijd met een duidelijke 3-0 winnend af te sluiten. En ook afgelopen zaterdag liet het team van Kyran zien dat zij recht hadden op de titel. Het werd wederom een overtuigende 3-0 zege met de setstanden 25-22, 25-12 en 25-13.


Foto: St. Thomas Aquinas College, Men’s Volleyball Team 2023-2024.

East Coast Conference Championship (ECC) Tournament
Door deze overwinning en de titel in het reguliere seizoen zijn de Spartans ook als eerste geplaatst voor het Championship Tournament en daarmee ook meteen de favoriet voor het binnenhalen van de dubbel.

In de halve finale die zaterdag 20 april gespeeld gaat worden is het team van American International College (als no. 4 geplaatst) wederom de tegenstander. De ander halve finale gaat tussen de teams van Roberts Wesleyan University (#2) en Dominican NY  University (#3).
De finale wordt op zondag 21 april gespeeld.

Kyran, ECC Player of the Week
Voor Kyran krijgt deze week nog een extra mooi tintje. Hij werd met zijn sterke spel in de wedstrijd tegen American International door de ECC beloond met de “Player of the Week” award.

Na eerder in het seizoen ook al de “Rookie of the Week” award van de ECC in de wacht te hebben gesleept laat Kyran in zijn eerste jaar bij St. Thomas Aquinias College duidelijk zijn progressie als speler zien.

LEES OOK:
Kyran Versteegen Rookie of the Week

Kyran staat op de ranglijst van de ECC op de 3e plaats in de puntenranglijst, en is Kyran ook terug te vinden op de plek 3 in de ranking van het Hitting Percentage en op de tweede plaats in het klassement met Service Aces.


Foto: Kyran Versteegen (#9) in actie voor St. Thomas Aquinas College in de wedstrijd tegen D’Youville University.

LEES OOK:
Volleyballer Kyran Versteegen naar St. Thomas Aquinas College

Kyran, wij wensen je natuurlijk heel veel succes toe het komende weekend!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Leave a Reply