Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Volleyballer Kyran Versteegen naar St. Thomas Aquinas College

Volleyballer Kyran Versteegen naar St. Thomas Aquinas College

Kyran Versteegen maakt komende zomer de overstap naar Amerika. De 1.91 meter lange spelverdeler van volleybalvereniging VCN uit Capelle aan den IJssel zal zich in augustus melden bij het nieuwe volleybal team van St. Thomas Aquinas College in Sparkill, New York. 

Kyran speelde dit seizoen als spelverdeler in de Eredivisie bij het team van Heren 1 van VCN in Capelle aan den IJssel.

 
 Kyran Versteegen bij VCN                            VCN Heren 1, Eredivisie, seizoen 2022-2023

En vanaf augustus gaat Kyran studeren en volleyballen op St. Thomas Aquinas College in Sparkill, New York.

 
Foto’s: Links, Kyran zet handtekening onder de National Letter of Intent. Rechts, Kyran in actie bij VCN.

Talenteam Papendal en Jeugd Oranje
Hoewel Kyran net 20 jaar is geworden, heeft hij inmiddels al een heel indrukwekkende volleybal carrière opgebouwd. Reeds op 16 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Eredivisie als speler van het Talentteam Papendal en zat hij bij de selectie van Jeugd Oranje.

 
Foto’s: Kyran bij TTP                                                                               Kyran (#2) bij Jeugd Oranje U17

Kyran is niet de enige volleyballer met een Papendal verleden die via Global Sport and Study de overstap maakt naar Amerika of Canada. In 2019 maakten Job Faber en Nimo Benne de gang naar respectievelijk Amerika (Missouri Baptist University) en Canada (Thomspon Rivers University).

Lees ook:
Job Faber becomes a “Spartan”

Lees ook:
Nimo Benne becomes a “Wolfpack”

Beachvolleybal Team Nederland
Na een jaar bij het Talentteam Papendal te hebben gezeten, verhuisde Kyran naar Den Haag om zich aan te sluiten bij het fulltime beachvolleybal programma van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Daarnaast bleef Kyran ook in de zaal spelen bij Inter Rijswijk Heren 2, uitkomend in 1ste divisie.


Foto: Kyran in actie als beach volleyballer.

De afgelopen jaren is Kyran namens Nederland op verschillende internationale toernooien uitgekomen. Zo werd Kyran in 2021 samen met zijn partner Mees Sengers negende op het WK voor teams onder 19 in Phuket, Thailand. En afgelopen zomer waren zij als een van de drie Nederlandse mannen teams geselecteerd voor het EK onder 22 in Nederland.


St. Thomas Aquinas College

St. Thomas Aquinas College (STAC) is een private university gelegen in Sparkill, New York met ongeveer 2400 studenten.

Sparkill ligt op een klein half uurtje rijden (22 miles) van het centrum van New York.

Spartans

         

De Spartans, zoals de sportteams van STAC genoemd worden, komen uit in NCAA (National Collegiate Athletic Association) in de Divison II.

Nieuw Volleybal Team
I
n augustus 2022 kondigde STAC aan dat er vanaf het seizoen 2023 – 2024 zowel een volleybal team voor dames als voor heren aan het programma van reeds twintig bestaande sport teams zou worden toegevoegd.

En in maart 2023 volgde het officiële bericht dat Thiago Lopes de Head Coach van het nieuwe mannen team gaat worden. Voor Global Sport and Study is Thiago een bekende, onder meer uit de periode dat hij assistant coach is geweest bij het dames team van de University of Arkansas at Little Rock. Hier heeft Thiago gewerkt met onze volleybalster Laura Jansen.

Lees ook:
Laura Jansen naar University of Arkansas at Little Rock

Faciliteiten
Zoals NCAA Division II university betaamt beschikken de teams van de Spartans over uitstekende sportfaciliteiten, waaronder een eigen fitness en kracht centrum, en hockey, lacrosse en voetbalvelden, en tennisbanen. Daarnaast is er een fantastisch baseball stadion met 4500 zitplaatsen (!).

   
Foto’s: Fitness Center, Weight Room.


Foto: Spartan Baseball Stadium.

Voor Kyran wacht dus een heel spannend avontuur, op een goede universiteit, in een mooie omgeving, dicht bij New York en ook een extra sportieve uitdaging om met een geheel nieuw team te gaan presteren in de NCAA Division II.

 
Foto’s: Nog een paar foto’s van afgelopen seizoen van Kyran in actie bij VCN Heren 1, Eredivisie.

Global Sport and Study wenst Kyran natuurlijk heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij de verrichtingen van Kyran blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Kyran en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply