Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Pien Grooters naar University of North Alabama!

Pien Grooters naar University of North Alabama!

Pien Grooters gaat komende zomer volleybalvereniging Apollo 8 uit Borne verlaten om te gaan studeren en beachvolleyballen in Amerika. Pien zal dan de overstap maken naar het beachvolleybal team van de University of North Alabama in Florence, Alabama.Apollo 8 Volleybal, Borne
Pien maakt dit seizoen deel uit van het tweede dames team van Apollo 8 in Borne, uitkomend in de Topdivisie, en heeft zij ook haar debuut mogen maken in de eredivisie met het Dames 1 team van Apollo 8. De 1.85 m. lange diagonaalspeelster kwam hiervoor nog uit voor HaVoC in Haaksbergen en Elite/Dynamo in Neede.


Foto: Apollo Dames 2, seizoen 2023 – 2024, met Pien (linksonder, #6). © Website Apollo 8

Beach Volleybal, Pien’s grote passie!
Naast het indoor volleyballen is Pien al jaren een fervent beachvolleybalster.

In 2017, op 12-jarige leeftijd speelde zij haar eerste beachvolleybal toernooitje. En in 2019 had ze de smaak te pakken, en speelde zij haar eerste volledige seizoen beachvolleybal. In het seizoen 2020 deed Pien voor het eerst mee aan het NK Jeugd beachvolleybal, en wist zij meteen tot de laatste 16 door te dringen. Helaas werden toen door de slechte weersomstandigheden de wedstrijden verder afgelast, en was een gedeelde 1e t/m 16e plek het eind resultaat.

Brons op het NK 2021, onder 17
In het seizoen 2021 maakte Pien haar debuut in de 1e divisie, en wist ze samen met haar partner Fleur Kuipers de 3e plek op het NK in de categorie onder 17 in de wacht slepen.


Foto: Pien (rechts) op het podium met een bronzen plak op het NK 2021.

2022, debuut Topdivisie
In het seizoen 2022 maakte Pien de volgende stap; haar debuut als beachvolleybalster in de Topdivisie en een weer een bronzen medaille op het NK, en nu in de categorie onder 19.

2023, Eredivisie en 2e plek op NK onder 21
Het afgelopen jaar wist Pien de stap te maken naar de Eredivisie. Tijdens het toernooi in Arnhem werd zij samen met haar partner Janne Peeters 10e. Ook deed zij tweemaal mee aan de Queen & King of the Court toernooien, met een 8e plek in Zutphen (samen met Benthe Essink) en een 5e plek in Rotterdam (samen met haar zus Roos).

En wederom was er een podium plek weggelegd voor Pien op het NK Beachvolleybal voor de jeugd. In de categorie onder 21 wist zij samen met haar partner Benthe Essink een mooie zilveren plak in de wacht te slepen.


Foto: Pien samen met Benthe Essink 2e plek op het NK 2023, onder 21.© Foto van Erna Everaerts.

En in augustus maakt Pien wederom een grote stap in haar beachvolleybal carrière, en gaat zij met haar VWO diploma op zak studeren en beachvolleyballen op de University of North Alabama.

University of North Alabama

De University of North Alabama (UNA) is een openbare universiteit in Florence, Alabama. Het is de oudste openbare universiteit in de staat Alabama, met ongeveer 8.000 studenten.De campus van de University of North Alabama wordt gekenmerkt door de mooie omgeving en gebouwen.

    
Foto’s: Campus University of North Alabama.

Lions, NCAA Division I

     

De Lions, zoals de 14 sportteams van University of North Alabama genoemd worden, komen uit in NCAA Division I, het hoogste niveau van college sport in Amerika.

De beste sport faciliteiten
Uiteraard beschikken de teams van de Lions over uitstekende sportfaciliteiten, zoals een eigen kracht en fitness centrum, een Football stadion, sporthal voor het basketballen en indoor volleyballenen, en natuurlijk ook de uitstekende beachvolleybal velden.

   
Foto’s: Weigt Room, Football Stadium, Indoor Arena, Beach Volleyball Courts.

Beach Volleyball
Pien zal gaan uitkomen voor het women’s beach volleyball team van de “Lions”. Dit team staat al sinds 2022 onder leiding van Head Coach Kaleb VanDePerre, die hierin wordt bijgestaan door de twee Assistant Coaches Lauren Deaton en Caroline Conkle.


Foto: UNA Lions in actie.

2023, Record 20-16
Het afgelopen seizoen wisten de Lions 20 van de in totaal 36 wedstrijden in winst om te zetten. In het toernooi om de ASUN (Atlantic Sun Conference) werd er gewonnen van de teams van zowel Jacksonville University (3-2) als Austin Peay State University (4-1) . Nederlagen waren er tegen de latere kampioen, Stetson University (2-3) en de University of North Florida (2-3).

Dit seizoen zijn de Lions goed van start gegaan, met 9 overwinningen en 3 nederlagen (record 9-3). Op 5 april staat de wedstrijd tegen het team van Florida International University met Lisa Luini op het programma.

LEES OOK:
Lisa Luini C-USA Co-Pair of The Month

Voor Pien wacht er een heel mooie uitdaging om met team van UNA de komende seizoenen de prestaties naar een nog hoger niveau te kunnen tillen.

Global Sport and Study wenst Pien natuurlijk heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij haar verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Pien en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply