Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Verslag van onze Beach Volleybalsters in Amerika

Verslag van onze Beach Volleybalsters in Amerika

Vorige maand konden we al lezen hoe Lisa Luini een mooie start van het nieuwe beach volleybal seizoen heeft gemaakt bij Florida International University. Er werden de afgelopen weken door nog twee van onze beach volleybalsters bijzondere prestaties neergezet. In dit artikel staan wij dan ook graag stil bij de verrichtingen van Lisanne van Houwelingen en Kirsten van der Vleuten bij het beach volleybal team van Missouri Baptist University.

Lisanne van Houwelingen

We beginnen met Lisanne (Liz) van Houwelingen, die inmiddels in haar vierde jaar bezig is op Missouri Baptist University. Voordat Lisanne in de zomer van 2019 naar Amerika vertrok speelde zij bij Volley Tilburg.

Lees ook:
Lisanne van Houwelingen becomes a “Spartan”

 
Foto’s: Lisanne bij Missouri Baptist University (2022) en bij Volley Tilburg (nr. 24, achterste rij, rechts).

Kampioenschap in de zaal 
In de zaal heeft Lisanne met de Spartans al heel wat hoogtepunten beleefd en prijzen in de wacht gesleept. Zo was daar in haar eerste jaar het kampioenschap in de AMC Conference en wisten de Spartans de kwartfinale van het NAIA Championship Tournament te halen.
Hierna volgde twee fantastische seizoen met wederom de titel in de AMC Conference, en als klapper werd in beide seizoenen de dubbel in de wacht gesleept. Twee maal achter elkaar werd ook het NAIA Championship Tournament winnend afgesloten.

Lees ook:
Lisanne van Houwelingen 2020 NAIA National Champion!


Foto: Spartans 2021 NAIA Women’s Volleyball National Champion, met Lisanne en Kirsten.

Kirsten van der Vleuten

Kirsten is onze tweede speelster bij het team van Missouri Baptist University. De speelster van VC WIK werd in de zomer van 2021 teamgenote van Lisanne.

Lees ook:
Kirsten van der Vleuten naar Missouri

 
Foto’s: Kirsten bij Missouri Baptist University en bij VC WIK Dames 1 (nr. 5, achterste rij links).

En ook Kirsten mag zich inmiddels tweevoudig (2021 en 2022) AMC Conference kampioen in de zaal noemen en natuurlijk ook winnaar van het NAIA National Championship in 2021!

Beach Volleyball
Dit seizoen maken zowel Lisanne als Kirsten ook deel uit van het Beach Volleyball team van Missouri Baptist University.


Foto: Kirsten en Lisanne (op de achtergrond) in actie voor het beach volleybal team van MBU.

Het seizoen begon voor Lisanne en Kirsten op 24 februari met het Kingsville Tournament bij de Texas A&M International University. Inmiddels hebben de Spartans  er al 12 wedstrijden opzitten, met 8 overwinningen tegenover 4 verliespartijen.

Op 28 maart speelden Lisanne en Kirsten elk nog mee in drie wedstrijden tegen de teams van Bryant & Stratton College (5-0 winst), Park University (1-4 verlies) en wederom Bryant & Stratton College (5-0 winst). Lisanne wist al haar drie wedstrijden te winnen, en Kirsten was met haar partner tweemaal succesvol.

Deze maand staan op 11 april nog twee wedstrijden op het programma tegen de teams van McKendree University en Lindenwood University.

AVCA Small College Beach Championship

Het slotstuk van het Beach Volleyball seizoen wordt gevormd door het AVCA Small College Beach Nationals Championship Tournament. Dit kampioenschapstoernooi wordt gehouden op 14 en 15 april in Tavares, Florida.


Foto: het Beach Volleyball complex op Hickory Point Beach in Tavares, Florida.

Lees ook:
Beach Volleyballen in Amerika blijft groeien

Wij wensen Lisanne en Kirsten de komende weken natuurlijk heel veel succes en plezier toe, en we blijven jullie natuurlijk volgen.

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters in Amerika en Canada blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply