Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Volleybalster Sara van Gisteren naar Indian Hills!

Volleybalster Sara van Gisteren naar Indian Hills!

Sara van Gisteren gaat komende zomer volleybalvereniging VoCASA uit Nijmegen verlaten om te gaan studeren en volleyballen in Amerika. Sara maakt de overstap naar het volleybalteam van Indian Hills College in Ottumwa, Iowa.

VoCASA Volleybal, Nijmegen

Sara maakt dit seizoen deel uit van het eerste dames team van VoCASA in Nijmegen, uitkomend in de Topdivisie. De 1.89 m. lange diagonaalspeelster speelde hiervoor drie seizoenen bij Sv Dynamo in Apeldoorn.

   
            Sara van Gisteren                                     VoCASA Dames 1, seizoen 2022-2023

En vanaf augustus gaat Sara studeren en volleyballen op Indian Hills Community College in Ottumwa, Iowa.

Lees ook:
Laure Jansen tekent bij University Of Arkansas At Litle Rock

Indian Hills Community College

Indian Hills Community College (IHCC) is een openbare community college in Southeast, Iowa. IHCC heeft drie campussen, in Ottumwa (dit is de main campus) en de Centerville Campus en North Campus, en telt ongeveer 3.900 studenten.


Warriors

     

De Warriors, zoals de 14 sportteams van Indian Hills Community College genoemd worden, komen uit in NJCAA (National Junior College Athletic Association).

Lees ook:
Nienke Scheuter, voetbalster bij Indian Hills in 1/2 finale Region XI Championship Tournament

Faciliteiten
Uiteraard beschikken de teams van de Warriors over uitstekende sportfaciliteiten, zoals een eigen fitness centrum, een softbal – en voetbalveld en het Schafer stadion.


Foto’s: Weigt Room, Soccer Field, Softball Field.


Foto: Schafer Stadium.

De volleybal en basketbal teams spelen hun wedstrijden in het Hellyer Center.


Foto: Hellyer Center

Warriors Volleyball
Sara zal uitkomen voor het women’s volleyball team van de “Warriors”. Dit team staat al jaren onder leiding van Head Coach Lyndsey Michel en haar assistent coach Sarah Ryder.


Foto: IHCC Women’s Volleyball Team, 2022-2023.

Geweldig seizoen met veel wedstrijden
Het volleybal team heeft een uitstekend seizoen achter de rug. In de periode van augustus tot en met november werden maar liefst 46 (!) wedstrijden gespeeld, waarvan er 42 werden gewonnen, een werkelijk uniek record van 42-4.

NJCAA National Tournament
Na kampioen te zijn geworden van het district Midwest volgde als sluitstuk van het seizoen de deelname aan NJCAA National Tournament, het nationale kampioenschap van Amerika van de NJCAA Division I. Van de bijna 100 colleges die in de NJCAA Divsion I uitkomen, biedt het NJCAA National Tournament plaats aan 16 teams, die in een knock-out competitie voor het kampioenschap spelen.
Na overwinningen in de 1ste ronde (3-0 tegen Monroe College), en een 3-2 overwinning op Trinity Valley College in de kwarfinale strandden de Warriors in de halve finale op het team van Miame Dade.


Foto: beeld uit de halve finale tegen Miami Dade.

Voor Sara dus een mooie uitdaging om met team komend seizoen de prestaties van het afgelopen jaar te kunnen evenaren of wellicht te overtreffen.

Global Sport and Study wenst Sara natuurlijk heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij haar verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Sara en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply