Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Daan Louwerse beleeft mooi seizoen

Daan Louwerse beleeft mooi seizoen

Voetbalster Daan Louwerse heeft een fantastisch seizoen achter de rug bij het team van de Lakers van Grand Valley State University. Vorige maand werd Daan door de Great Lakes Intercollegiate Conference (GLAC) geerd met de “first team honors”. Daarnaast wist zij met de Lakers door te dringen tot de kwartfinales van het NCAA National Championship Tournament voor Division II teams.

Transfer
De verdedigster maakte eerder in het jaar de overstap van Shawnee State University in Ohio naar het team van Grand Valley State University in Allendale, Michigan.

   
Foto’s: Daan maakt transfer naar Grand Valley. Links: Daan in actie bij SC Buitenveldert.

LEES OOK:
Daan Louwerse maakt transfer naar Grand Valley, Michigan

All-GLIAC First Team
Op 9 november werd Daan op basis van haar prestaties gedurende het seizoen gekozen voor het eerste team van de Great Lakes Intercollegiate Conference.

“Daan Louwerse has been a key addition to the Laker defense this season. Louwerse transferred to GVSU this year and has started all 19 games this season. She leads the team with 1,621 minutes played including 12 games seeing all 90 minutes. Louwerse dished out the game winning assist at Michigan Tech”.

   
Foto’s: links: Daan Louwerse All-GLAC First Team en rechts: Daan in tenue van GVSU Lakers (bron GVSU Lakers).

LEES OOK:
Daan Louwerse goed op weg met de GVSU Lakers!

GLIAC Conference
Na een mooie tweede plek voor de Lakers in de reguliere GLIAC competitie, volgde op 10 november een nederlaag tegen het team van Parkside University in de halve finale van het GLIAC Championship Tournament. Hierna was het afwachten op plaatsing voor het NCAA Tournament.

Midwest Regional Championship
Voor het NCAA Championship wisten de Lakers de eerste drie rondes van het bracket door te komen, en daarmee ook het kampioenschap van de Midwest regio in de wacht te slepen. In de openingsronde werd afgerekend met het team van McKendree (3-0). In de tweede ronde was het team van Maryville University de tegenstander, met Daan in de basis werd ook deze wedstrijd door de Lakers gewonnen (2-1).
Op 1 december volgde in de derde ronde de strijd om het kampioenschap in de Midwest regio. De tegenstander was het als eerste geplaatste team van Ashland University. In een zeer spannende als betrouwbare wedstrijd wisten de Lakers uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind te rekken, en daarmee ook het kampioenschap van de Midwest Region en bijbehorende trofee in de wacht te slepen.

 
Foto’s: Daan met de beker en teamfoto van de Lakers na het binnenhalen van het Midwest Championship. Bron: GVSU website.

Kwartfinale NCAA Championship
Met de overwinning in de derde ronde en het behalen van de Midwest titel drongen de Lakers door de laatste acht van het NCAA Division II Championship Tournament. In deze kwartfinales was op 1 december het in de Central Regio als 1e geplaatste team van Washburn University uit Kansas de tegenstander.

Zoals mocht te verwachten werd het een zeer spannende wedstrijd, met van beide kanten goed en verzorgd spel. Uiteindelijk wist Washburn de wedstrijd in de 81e (!) met het enige doelpunt de strijd in haar voordeel te beslissen.

Succesvol seizoen
Hiermee kwam ook een einde aan een lang seizoen voor de Lakers en Daan. Met een overall record van 14-4-6 kunnen de Lakers terugkijken op een heel mooi seizoen.
En ook Daan heeft met haar prestaties en haar nominatie voor het first team van GLIAC Conference een meer dan fantastisch seizoen acht de rug.

LEES OOK:
Daan Louwerse vertrekt naar Shawnee State

De voormalige speelster van Buitenveldert startte in alle 24 wedstrijden in de basis, en kwam tot maar liefst 2.066 (!) speelminuten.

Foto: 2023 Game Statistics van Daan.

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply