Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Laura Jansen, nog vier wedstrijden in de Pac-12

Laura Jansen, nog vier wedstrijden in de Pac-12

Voor volleybalster Laura Jansen staan er nog vier spectaculaire wedstrijden op het programma in de Pac-12 Conference. Zeker ook bij het dames volleyballen wordt deze conference door velen beschouwd als de sterkste van Amerika, met teams van onder meer de bekende universiteiten als Stanford University, UCLA en Washington.


Pac-12 Volleybal

De Pac-12 heeft een record van 16 NCAA-titels in het dames volleybal, dit is ook het meeste van alle conferences. Stanford University wist de NCAA titel zelfs negen (!) keer in de wacht te slepen, de laatste keren was dat in 2019, 2018 en 2016. Een van de speelsters was toen Kathryn Plummer, die bij al deze drie titels deel uitmaakte van het team van Stanford University. De Amerikaanse International speelt tegenwoordig voor de Italiaanse Serie-A club Imoco Volley, waar zij ploeggenote is van onder meer Robin de Kruijf.

 
Foto’s: Laura Jansen (#5) bij Washington State University (WSU).

Nederlandse inbreng
Naast Laura Jansen bij Washington State University speelt er nog een volleybalster uit Nederland in de Pac-12, Puk Stubbe. Als sophomore (tweedejaars studente) maakt zij deel uit van het team van de University of Arizona Wildcats. De twee onderlinge confrontaties op 21 oktober en 13 november wist Laura met de Washington Cougars met resp. 3-2 en 3-1 te winnen.
De highlights van deze laatste wedstrijd zijn via de link hieronder te zien.

Stand
In de huidige stand van de Pac-12 staat Laura met haar team van Washington State University op de vierde plaats, na de teams van Stanford, Oregon en USC. De University of Arizona Wildcats vinden we terug op de tiende plaats.


Stand Pac-12 Women’s Volleyball per 17 november 2022.

Programma
Voor Laura staan er nog vier thuiswedstrijden op het programma, vanavond (vrijdag 18 november) tegen University of Utah, zondag 20-11 is het team van de University of Colorado de tegenstander, en op dinsdag 22-11 het team van UCLA. Volgende week vrijdag, 25-11 wordt de Pac-12 conference competitie afgesloten met de wedstrijd tegen het team van de University of Washington.

NCAA National Championship
Bij plaatsing voor het NCAA National Championship volgt de eerste wedstrijd op 1 of 2 december.

Laura, wij wensen je natuurlijk heel veel succes in deze afsluitende reeks wedstrijden in de Pac-12, en hopen je ook weer te mogen zien schitteren in de Nationals!

LEES OOK:
Laura Jansen, 1000 digs!
Laura Jansen MVP Cougar Challange Tournament

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply