Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Laure Jansen maakt transfer naar Middle Tennessee!

Laure Jansen maakt transfer naar Middle Tennessee!

Vorig week werd het definitief bekend dat Laure Jansen vanaf januari de overstap gaat maken naar Middle Tennesse State University. Na 1,5 jaar studeren en 2 seizoenen volleyballen bij de University of Arkansas at Little Rock maakt Laure een mooie stap naar het team van coach Chuck Crawford.


Foto: Laure poseert trots in het shirt van Middle Tennessee State University.

Vocasa Dames 1
Voor Laure begon in de zomer van 2021 het avontuur Amerika. Laure speelde toen (seizoen 2020 – 2021) in Dames 1 van volleybalvereniging Vocasa, uitkomend in de Top divisie.


Foto: Laura (#8) bij team van Vocasa Dames 1 (seizoen 2020 – 2021).

In juni tekende Laure haar contract om vanaf augustus 2021 te gaan volleyballen en studeren bij de University of Arkansas at Little Rock.

Foto: Juni 2021, Laure tekent contract University of Arkansas at Little Rock.

Lees ook:
Laure Jansen tekent bij University of Arkansas at Little Rock

Jansen & Jansen
In haar eerste seizoen bij de Trojans vormde samen met Laura Jansen een heel sterk duo.

Foto: Laure (links) en Laura (rechts), met in het midden Ilse Sinnege, die toen bij Coastal Carolina speelde.

Lees ook:
Ilse vs Laura & Laure

In het tweede seizoen moest Laure het zonder haar naamgenote doen, die een mooie transfer naar Washington State University had gemaakt. Laure beleefde een mooi seizoen met goede statistieken. Zo haalde zij in de wedstrijd tegen Morehead State University een career-high van maar liefst 23 kills!


Foto: Laure Jansen in actie voor de Trojans.

In de twee seizoenen bij de Trojans speelde Laure maar liefst 56 (!) wedstrijden, 206 sets en kwam zij uit op een totaal van 467 kills.

Overzicht: Career Statistics Laure Jansen, 2021 – 2022.

Lees ook:
Nieuws van onze volleybalsters in Amerika


Transfer
Na twee seizoen kunnen we wel zeggen dat Laure toe was aan een stapje hoger volleyballen in combinatie met een nieuwe omgeving. En dat is gelukt, per januari 2023 maakt Laure de overstap naar de Blue Raiders, het team van Middle Tennessee State University.Lees ook bericht op de site van MTSU:
MTSU Adds a Transfer to the 2022 Signing Class

Middle Tennessee State University

Middle Tennessee State University (MTSU) is een public universiteit, in Murfreesboro, in de staat Tennessee, met ruim 21,000 studenten.

Blue Raiders
De Blue Raiders, de totaal 13 sportteams van Middle Tennessee State University komen uit op het hoogste niveau, de NCAA Division I, en spelen in hun competities in de Conference USA (C-USA).

           

Women’s Volleyball team


Foto: Overzicht van de sportvelden van Middle Tennessee State University.

Het women’s volleyball team van The Blue Raiders staat onder leiding van Head Coach Chuck Crawford, die wordt bijgestaan door Jenna Ornder en Taylor Holmes. In het team spelen diverse “Internationals” uit onder andere Israel, en Turkije.

Tegenstanders van The Blue Raiders in de C-USA Conference zijn onder meer de teams van Western Kentucky University, Rice University, University of Texas at El Paso, University of North Texas, University of North Carolina at Charlotte, en twee tegenstanders uit Florida; Florida International University en Florida Atlantic University.


Foto: Het volleyball team van de Blue Raiders in actie.

Afgelopen seizoen verloren de Blue Raiders in de kwartfinales van het C-USA Championship Tournament van het team van Western Kentucky. Voor het volgende seizoen hopen we dat met de inbreng van Laure de Blue Raiders een gooi kunnen doen naar de titel in de C-USA.

Kortom, een goed team met ambities, in een geheel andere omgeving, alles voor een heel mooi avontuur en een uitdaging voor Laure.

Global Sport and Study wenst Laure heel veel plezier en succes toe in haar nieuwe omgeving. En als vanzelfsprekend zullen wij de prestaties en avonturen van Laure blijven volgen.

Wil jij ook de verhalen en avonturen van Laure en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply