Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nieuws van onze volleybalsters in Amerika.

Nieuws van onze volleybalsters in Amerika.

Gisteren konden we al lezen hoe Laura Jansen een voortreffelijke start van het seizoen heeft gemaakt bij haar nieuwe team van Washington State University. Er werden de afgelopen weken door meer van onze volleybalsters bijzondere prestaties neergezet. In dit overzicht staan wij dan ook graag stil bij enkele opvallende prestaties van onze speelsters in Amerika.

 

Annika de Goede, University of Hawaii

We beginnen in Hawaii, waar Annika de Goede inmiddels aan haar tweede jaar is begonnen op de University of Hawaii. Voordat Annika naar Hawaii vertrok maakte zij deel uit van het Talent Team in Papendal uitkomend in de Eredivisie.

 
Foto: Annika bij TT Papendal (2020) en bij University of Hawaii (2022)

In haar eerste jaar kende Annika een heel goede start, zo werd zij al in de eerste maand uitgeroepen tot Player of the Weekend.


Foto: Annika Player of the Weekend.

Helaas raakte Annika snel hierna geblesseerd en moest zij de rest van het seizoen noodgedwongen toekijken en werken aan haar herstel. En gelukkig is zij er dit seizoen weer vanaf het begin weer bij en heeft het team van coach Robyn Ah Mow er al weer zes wedstrijden op zitten. En het doet ons natuurlijk goed om te zien dat Annika ook al weer in 3 van de 6 wedstrijden aan spelen is toegekomen, 1 set tegen Pittsburgh, gevolgd door weer 1 set tegen het team van Texas State en afgelopen zondag 4 sets tegen UCLA.

Komend weekend staat er voor Annika een dubbel op het programma met twee wedstrijden tegen het team van de University of Southern California.

Fleur Wiersma, Iona College

  
Foto’s : Fleur Wiersma, Iona College 2022 en in actie voor de Geals.

In dit overzicht mag natuurlijk Fleur Wiersma niet ontbreken. Fleur is aan haar derde jaar op Iona College in New Rochelle, New York begonnen. Daarvoor heeft Fleur nog een jaar op Long Island University haar studie gecombineerd met volleyballen, waarna zij haar transfer maakte naar Iona. Fleur is dit seizoen benoemd tot een van de drie aanvoersters van het team.


Foto: Fleur Wiersma, een van de drie aanvoersters van Iona College.

Voor dit seizoen zijn de “Geals” als zesde geranked in de MAAC Preseason Coaches’ Poll. Van de zes wedstrijden die er tot op heden gespeeld werden wist het team van Fleur er 5 te winnen. Daar stond 1 nederlaag, afgelopen zaterdag tegen Seton Hill  tegen over.

Fleur, die alle wedstrijden speelde kwam in de 23 gespeelde sets tot een aantal van 55 kills!


Tabel: Fleur Wiersma, Game-By Game Statistics

Deze week staan er weer een toernooi op het programma met drie wedstrijden tegen de teams van University of Georgia, Northeastern University en Harvard University. De week daarna staan de eerste wedstrijden in MAAC Conference op de agenda.

Laure Jansen, University of Arkansas at Little Rock.

Ook voor Laure Jansen, de voormalige speelster van VoCASA is het seizoen van start gegaan. Dit wordt voor Laure het tweede jaar op de University of Arkansas at Little Rock.

 
Foto’s: Laura Jansen, Trojans 2022 (links) en bij VoCASA Dames 1 (rechts).

De buitenaanvalster is dit jaar de enige speelster uit Nederland bij het team van de Trojons na de transfer van Laura Jansen naar Washington State University.
Ook Laura heeft er inmiddels twee toernooi-weekenden opzitten. In het weekend van 26 en en 27 augustus startten de Trojans met het A-State Invitational toernooi in Jonesboro, Arkansas. De openingswedstrijd werd met 0-3 verloren van Saint Louis University. Op zaterdag volgden twee wedtrijden tegen de teams van Mississippi Valley State University (3-0 winst) en Arkansas State University (2-3 verlies).


Foto: Laure in actie voor de Trojans.

Het afgelopen weekend stond het tweede toernooi op het programma met wederom 3 wedstrijden, Jackson State University (3-1 winst), Samford University (1-3, verlies) en University of Alabama (0-3 verlies). Laure speelde alle wedstrijden mee, zie onderstaande statistieken.


 Tabel: Game-By-Game Statistics van Laure Jansen

Deze week staat al weer het volgende toernooi op het programma, waarbij het team van Laure afreist naar Fayettville, de thuisbasis van de University of Arkansas. Vandaag (donderdag 8 september) spelen de Trojans tegen het team van Florida International University. Vrijdag staan er twee wedstrijden op het programma, tegen de teams van de University of Arkansas en Colorado University.

Wij wensen Annika, Fleur, Laure  en al onze andere spelers en speelsters de komende wedstrijden natuurlijk heel veel succes en plezier toe, en we blijven jullie natuurlijk volgen.

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters in Amerika en Canada blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply