Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Laure Jansen succesvol weekend met twee zeges!

Laure Jansen succesvol weekend met twee zeges!

Laure Jansen, bezig in haar eerste seizoen bij de Blue Raiders van volleybal team Middle Tennessee State University (MTSU), boekte het afgelopen weekend twee belangrijke overwinningen op het team van UTEP (University of Texas at El Paso). 

Hoe het begon van Vocasa naar Arkansas
Voor Laure begon in de zomer van 2021 het avontuur in Amerika. De voormalige speelster van het Nijmeegse VoCASA Dames 1 tekende toen haar contract om bij de Trojans, het  volleybal team van de University of Arkansas at Little Rock te gaan spelen.


LEES OOK:
Laure Jansen tekent bij University of Arkansas at Little Rock

Bij het team van de Trojans vormde Laure een ijzersterk koppel met Laura Jansen. In de twee seizoen bij de Trojans speelde Laure in 56 wedstrijden 206 sets waarin zij maar liefst 466 punten (kills) scoorde!

LEES OOK:
Ilse vs Laura & Laure


Foto (van links naar rechts): Laure, Ilse Sinnige en Laura Jansen na afloop van de wedstrijd tussen Coastal Carolina en Little Rock (september 2021).

Ilse Sinnige is inmiddels weer in Nederland actief voor het team van Veracles Dames 1. Laura Jansen heeft na vier seizoenen bij Little Rock en een seizoen bij Washington State University haar volleybal carriere een mooi vervolg gegeven in Frankrijk. Daar speelt zij nu bij het team van Pays d’Áix Venelles, uitkomend in de Ligue A, het hoogste niveau in de Franse professionele volleybal competitie.

Transfer van Arkansas naar Tennessee
Na twee seizoenen gespeeld te hebben bij University of Arkansas at Little Rock was Laure toe aan een stapje hogerop in een andere omgeving. In december 2022 koos Laure om bij het team van Middle Tennessee State University, uitkomend in de sterke Conference USA (C-USA) van de NCAA Division I, te gaan spelen.


LEES OOK:
Laure Jansen maakt transfer naar Middle Tennessee

Vaste waarde
Inmiddels heeft Laure er maar liefst 24 (!) wedstrijden opzitten, en is Laure een vaste waarde geworden in het team van coach Chuck Crawford.

 
Foto: Laure in tenue van de MTSU Blue Raiders (bron: website MTSU), en rechts met # 8 de selectie van Vocasa Dames 1, seizoen 2020 – 2021.

Afgelopen vrijdag en zaterdag speelden de Blue Raiders tweemaal tegen de UTEP Miners. Beide wedstrijden eindigden in een overwinning voor MTSU, vrijdag werd het 3-0 en zaterdag waren de setstanden 3-1. Hiermee komen de Blue raiders op een overall record van 18-6 en een 9-3 conference record.

227 kills
Als we een blik werpen op de wedstrijdstatistieken van Laure dan vallen vooral haar gescoorde punten op. In de 24 wedstrijden, speelde Laure 86 sets en kwam zij tot 227 kills! Daarnaast maakte zij 24 aces, en ook verdedigend kan Laure mooie statistieken laten zien met 218 digs en 22 blocks.


Foto: Laure (#10) in actie voor de Blue Raiders (bron: website MTSU)

Conference USA
In de tussenstand van de Conference USA staat het team van MTSU op de tweede plaats achter het ongeslagen team van WKU (Western Kentucky University).


Tussenstand Conference USA per 30 oktober 2023.

Komend weekend (vrijdag en zaterdag) staan er voor Laure weer twee C-USA wedstrijden op het programma. In Jacksonville, Alabama spelen de Blue Raiders een dubbel programma tegen het team van Jacksonville State University.

Laure, wij wensen je heel veel succes en blijven je natuurlijk volgen.

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply