Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
NK Beachvolleybal met Lisa, Kyran en Calvin.

NK Beachvolleybal met Lisa, Kyran en Calvin.

Vanaf aanstaande vrijdag strijden de 32 beste Nederlandse dames en heren teams van dit seizoen om de felbegeerde titel op het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal. Met Lisa Luini, Kyran Versteegen en Calvin Ooms herbergt dit NK een zeer hoog Global Sport and Study ‘gehalte’.

Lisa Luini (Florida International University, Florida)
Lisa, die na de zomer weer terugkeert naar het beachvolleybal team van Florida International University beleeft een heel succesvol Eredivisie beachvolleybal seizoen. In de acht Eredivisie toernooien wist Lisa maar liefst vijf maal een plek op het podium in de wacht te slepen. Met haar vaste partner Serena van der Made behaalde Lisa een eerste plaats (Arnhem), een zilveren medaille (Zaandam) en ook twee maal een derde plaats (Venlo en Almelo). En ook met gelegenheidspartner Floor Hoogenhout wist zij een bronzen medaille (Apeldoorn) te halen.


Foto: Lisa (rechts) en Serena (links) blij met hun 1e plaats tijden het Eredivisie toernooi in Arnhem.

Lees ook:
Lisa Luini wint bronzen medaille in Eredivisie

Voor het komende NK, dat traditiegetrouw gehouden wordt in het The Hague Beach Stadium in Scheveningen staan Lisa en Serena als vijfde geplaatst, en beginnen zij zaterdag 29 juli aan hun eerste poulewedstrijden.

Kyran Versteegen (St. Thomas Aquinas College, New York)
De tweede Global Sport and Study is Kyran Versteegen. Kyran gaat na de zomer ook in Amerika volleyballen voor het team St. Thomas Aquinas College in Sparkill, New York.

Lees ook:
Volleyballer Kyran Versteeg naar St. Thoams Aquinas College

Ook Kyran wist net als Lisa een gouden medaille te halen op een van de Eredivisie toernooien. Samen met zijn vaste partner Lennaert Hogenhout wist hij tijdens het toernooi in Nijmegen de sterkste. En naast deze gouden medaille stond hij net als Lisa op het podium (3e plaats) in Arnhem.


Foto: Blije gezichten bij Kyran (rechts) en Lennaert (links) met hun 1e plaats tijdens het Eredivisie toernooi in Nijmegen.

Net als Lisa staat ook Kyran staat met Lennaert als nummer vijf op de plaatsingslijst voor het komende NK Beachvolleybal. En zal dus ook zijn eerste wedstrijd op zaterdag spelen.

Calvin Ooms (Lawrence Technological University, Michigan)
Calvin Ooms was een van de eerste volleyballers die via Global Sport and Study de stap naar Amerika maakte. In de zomer van 2018 maakt Calvin de stap naar het indoor team van Lawrence Technological University in de staat Michigan.

Lees ook:
Calvin Ooms bij Lawrence Technological University

Na zijn avontuur in Amerika is Calvin gaan spelen bij eerste divisionist Compaen in Oostzaan. Daarnaast bleef Calvin ook altijd actief als beach volleyballer.

Met zijn partner Hugo van Veen begon hij deze zomer in de topdivisie. Middels enkele goede prestaties en podiumplaatsen, inclusief een eerste plaats op het topdivisie toernooi in Haarlem wisten Calvin en Hugo en stap naar de Eredivisie te maken. Tijdens de laatste twee Eredivisie toernooien legden zij beslag op de 5e (Almelo) en 10e plaats (Utrecht). Tussendoor wisten zij tijdens het Queen & King of the Court toernooi in Zutphen een prachtige tweede plaats te halen.


Foto: Calvin (rechts) en Hugo (links) pakken de 2e plaats bij het King of the Beach toernooi in Zutphen.

Door de mooie prestaties gedurende de afgelopen weken zijn Calvin en Hugo voor het NK Beachvolleybal als twaalfde geplaatst. Dit betekent wel dat zij hun eerste wedstrijden op vrijdag zullen moeten spelen voor een plek bij de laatste 16.

Wij wensen Lisa, Kyran en Calvin heel veel succes toe tijdens het NK Beachvolleybal, en wij zullen jullie zeker komen aanmoedigen!

(Beach)volleyballen in Amerika met de fantastische trainingsfaciliteiten en het hoge spelniveau blijkt dus een meer dan goede opstap te zijn naar een hoog niveau in Nederland en Europa.

Ben jij een (beach)volleybalster of volleyballer, en heb je interesse in de mogelijkheid om het volleyballen te combineren met studeren in Amerika? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply