Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Start van het nieuwe seizoen!

Start van het nieuwe seizoen!

Voor onze student-sporters staat naast het nieuwe studiejaar ook het sportseizoen weer voor de boeg. De afgelopen weken stonden vooral in het teken van de reis naar Amerika, het regelen van de laatste administratieve zaken bij aankomst op de campus, de huisvesting etc. En inmiddels zijn ook de eerste stappen op het veld of in de zaal gezet. In dit eerste overzicht van het nieuwe seizoen 2023 – 2024 zetten we een tweetal van onze eerste-jaar (Freshman) student-sporters in de spotlights vanwege hun bijzondere prestaties in het pre-season.

Lars de Groof, Skagit Valley College, Voetbal
Voor Lars kan de start van het seizoen bij de Cardinals van Skagit Valley College in Mount Vernon, Washington al niet meer stuk. Na een intensive voorbereiding, stonden deze week de eerste twee oefenwedstrijden op het programma. De snelle aanvaller afkomstig van Roda 23 uit Amstelveen, was in de eerste wedstrijd tegen het team van Chemeketa College meteen van grote waarde. Lars maakte in de openingswedstrijd van het seizoen meteen een doelpunt, en was bovendien ook goed voor 2 assists in de met 4-0 gewonnen wedstrijd. Woensdag volgde de tweede oefenwedstrijd tegen het team van South Puget Sound College. En ook deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door de Cardinals, en Lars was met maar liefst 3 assists weer heel belangrijk voor het team van coach Richard Henderson.

Op de Facebook pagina van Skagit Valley College Soccer gaf Lars nog commentaar op de eerste twee wedstrijden:
De Groof said “it feels like we are starting to click on the offensive side and I am happy to contribute anyway I can. 2 wins so we feeling good”.

Foto: Lars (rechts) op trainingsveld van Skagit Valley College.

Voor dit seizoen is het team van de Cardinals in de meest recente peiling onder de coaches als nummer 7 gerangschikt in de sterke Northwest Athletic Conference.

Foto: 2023 NWAC Men’s Soccer Preseason Coaches Poll.

Lees ook:
Lars de Groof naar Skagit Valley College


Sara van Gisteren, Indian Hills College, Iowa, Volleybal

Onze volleybalster Sara van Gisteren, afkomstig van VoCASA heeft er inmiddels al 6 (!) wedstrijden opzitten bij de Warriors, het volleybal team van Indian Hills Community College in Ottumwa, Iowa.

Als buitenspeelster heeft de 6’2” lange Sara al direct laten zien dat zij dit seizoen een heel belangrijke schakel zal zijn in het team van Head Coach Lyndsey Michel.

In de tot op heden 6 (record 4-2) gespeelde wedstrijden kwam Sara tot maar liefst 86 (!) kills, met als absolute uitschieter 24 kills in de wedstrijd tegen het team van Jefferson College.


Foto: Stats Sara van Gisteren, 23 augustus 2023.

Voor de maand augustus staan er nog 4 wedstrijden op programma, vrijdag 25 augustus tegen de teams van Navarro College en Odessa College. Gevolgd door weer twee wedstrijden op zaterdag 26 augustus, wanneer de teams van Hill College en New Mexico Military Institute de tegenstanders van de Warriors zijn.

Lees ook:
Volleybalster Sara van Gisteren naar Indian Hills!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters in Amerika blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply