Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Joep de Bruin naar Coastal Carolina University!

Joep de Bruin naar Coastal Carolina University!

De negentienjarige centrale verdediger van Southeastern Community College  heeft zijn droom transfer te pakken. Vorige week heeft Joep zijn contract getekend om vanaf januari 2023 te gaan voetballen en studeren aan de Coastal Carolina University in Conway, South Carolina.


Foto: Joep zet handtekening onder contract bij Coastal Carolina University 

Van PVCV naar de Blackhawks
Het was in februari 2020 dat Joep zijn eerste contract tekende om in Amerika te gaan voetballen in combinatie met studeren. De toen nog 16-jarige centrale verdediger van PVCV JO17-1 uit Vleuten zou na het afronden van zijn Havo in de zomer van 2020 naar Amerika vertrekken om daar zijn vervolgopleiding te gaan volgen op Southeastern  Community College in West Berlington, Iowa, en daar te gaan voetballen voor het team van de Blackhawks.


Foto: Joep in actie voor PVCV JO17-01 (seizoen 2019-2020).

Lees ook:
Joep de Bruin becomes a “Blackhawk”

Half jaar later door Corona.
Door alle onzekerheden rondom Corona vertrok Joep niet in de zomer van 2020, maar een half jaar later in januari 2021 naar Amerika.


Foto: Joep op Schiphol bij zijn vertrek naar Amerika op 4 januari 2021

Lees ook:
Joep de Bruin naar Amerika

Prijzen pakken
En Joep viel meteen met zijn neus in de boter, het voetbalseizoen was door corona immers verplaatst naar Spring. Na een blessure (gebroken hand na een ongelukkig val op de training), begon Joep aan een uiterst succesvol seizoen bij de Blackhawks, met allereerst het behalen van het kampioenschap in de NJCAA Region XI.


Foto: Blackhawks kampioen in de NCJAA Region XI, seizoen 2021-2022.

Joep werd in zijn Freshman jaar bovendien nog uitgeroepen tot defensive MVP en opgenomen in het All-Tournament team.

   
Foto’s: Joep met de ‘schaal’; All-Tournament Team.

Lees ook:
Tien vragen aan … Joep de Bruin

Het grootste succes was wel dat Joep met de Blackhawks ook nog eens het National Championship in de NJCAA Division II in de wacht wist te slepen.

Ambities
Joep heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken, en gedreven als Joep is heeft hij nooit zijn doel, voetballen en studeren op het hoogste niveau in Amerika uit het oog verloren. Hij wilde dan ook graag na de twee jaren op Southeastern College de stap naar een NCAA Division I school maken. En dat is gelukt, uit de vele aanbiedingen heeft Joep uiteindelijk zijn keuze laten vallen op Coastal Carolina University in Conway, South Carolina.

Coastal Carolina University

Coastal Carolina University (ook wel Coastal of CCU genoemd) is een openbare universiteit in Conway, South Carolina, en werd in 1954 opgericht als Coastal Carolina Junior College. In 1993 werd het een zelfstandige universiteit, nadat het eerder was samengegaan met de University of South Carolina System tot de USC Coastal Carolina. Thans telt CCU ruim 10.000 studenten.

“Best of Both Worlds”
De Coastal Carolina University biedt een beetje “The Best of Both Worlds”. CCU ligt in het historische Conway, met tal van bezienswaardigheden.

En aan de andere kant ligt CCU slechts op een paar minuten afstand van het mooie Myrtle Beach in South Carolina.


Foto: Myrtle Beach, South Carolina

The Chanticleers
           

De sportteams van Coastal Carolina University zijn bekend onder de naam the Chanticleers. De sportteams van CCU spelen allemaal op het hoogste niveau in Amerika, de NCAA Division I.

Chantileers Men’s Soccer team


Foto: CCU Men’s Soccer Team, seizoen 2022-2023

Het voetbal team van The Chanticleers staat onder leiding van Head Coach Shaun Docking, die wordt bijgestaan door Olivers Slawson en Chris Fidler. In het team spelen diverse “Internationals” uit landen als Spanje, Luxemburg, Duitsland, IJsland, Zweden, Liberia, Ecuador, Argentinie en Chili.

Tegenstanders van The Chanticleers in de Sun Belt Conference zijn onder meer de teams van Kentucky, Marshall, Georgia State, West Virginia, James Madison en Old Dominion.

Sports Facilities
Zoals een NCAA Division I universiteit betaamt, beschikt Coastal Carolina University over een groot, modern en van alle luxe voorziene sport faciliteiten.

      
Foto’s: Enkele sportfaciliteiten van CCU.

Kortom, een geweldige omgeving, een goed team met een ervaren coach en genoeg verschillende culturen om er een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Joep heel veel plezier en succes toe in zijn nieuwe omgeving. En als vanzelfsprekend zullen wij de verrichtingen en avonturen van Joep op de voet blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Joep en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply