Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
WK Voetbal Vrouwen 2023: 137 speelsters met NCAA ervaring!

WK Voetbal Vrouwen 2023: 137 speelsters met NCAA ervaring!

Vannacht om 03:00 staat de tweede poulewedstrijd van Nederland op het programma tegen het team van de Verenigde Staten. En dit is niet zomaar een wedstrijd. Amerika is niet alleen al viervoudig wereldkampioen, maar wist bovendien ook de laatste twee World Cups te winnen.

De 2023 FIFA Women’s World Cup in Australië en Nieuw-Zeeland bestaat uit 32 teams. Op het WK komen maar liefst 137 speelsters uit die als student-athlete gespeeld hebben in de NCAA. Deze 137 speelsters zijn afkomstig van 76 verschillende colleges, en komen op het WK uit voor 21 verschillende nationale teams.

Canada: 22 speelsters
Een eerste snelle blik op de cijfers leert ons dat Canada de meeste NCAA-ervaring heeft met 22 speelsters, gevolgd door de VS met 20 speelsters. Jamaica is derde met 17 speelsters.

De volgende nationale teams hebben de meeste NCAA-speelsters:
1. Canada 22
2. Verenigde Staten 20
3. Jamaica 17
4. Filipijnen 13
5. Nieuw-Zeeland 12

Bij het Team USA zijn onder meer Alex Morgan (University of California, Berkeley) en Megan Rapinoe (University of Portland) bekende speelsters met NCAA ervaring.

Florida State University: 7 speelsters
Vier colleges hebben ten minste vijf speelsters, geleid door de zeven van de Florida State University. Stanford en North Carolina staan ​​gedeeld tweede met zes speelsters.

Merel van Dongen
Ook het Nederlandse elftal heeft in de persoon van Merel van Dongen een voormalige NCAA speelster. Zij maakte tussen 2012 en 2015 van deel uit van het team van de University of Alabama. Hierna tekende zij haar eerste profcontract bij Ajax, en maakte zij vervolgens nog de overstap Spanje waar zij eerst voor Real Betis heeft gespeld en nu voor Atletico Madrid.


Foto: Merel van Dongen in actie voor het team van de University of Alabama.

College voetbal in Amerika blijkt dus een heel goede opstap te zijn naar een eventuele professionele voetbalcarrière als voetbalster. Ben jij een voetbalster, en heb je interesse in de het voetballen en studeren in Amerika? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply