Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Fleur Wiersma en Annika de Goede winnen Noord Oost Cup!

Fleur Wiersma en Annika de Goede winnen Noord Oost Cup!

Afgelopen zomer heeft landskampioen Friso Sneek zich weten te versterken met Fleur Wiersma en Annika de Goede. Beide speelsters hebben via de begeleiding van Cintha Boersma van Global Sport and Study de afgelopen jaren in Amerika gespeeld. En nu hebben zij met Friso Sneek Dames 1 de eerste prijs van het nieuwe seizoen, de Noord Oost Cup in de wacht weten te slepen. In de spannende finale waren zij uiteindelijk te sterk voor het team van Sudosa – Desto uit Assen. 


Foto: Friso Sneek Dames 1, bron: Facebook pagina VC Sneek Volleybal.

Fleur Wiersma, van Bolsward naar New York
In 2019 melde Fleur zich bij Cintha Boersma met de wens om haar vervolgstudie in combinatie met volleyballen op niveau in Amerika te willen voortzetten. Op dat moment maakte de toen nog 19 jarige Fleur deel uit van het Friese VC Bolsward dames 1 team, uitkomend in de 1e divisie. En dat lukte! In augustus 2019 begon Fleur haar volleybal carrière in Amerika, op de universiteit van Long Island in Brooklyn, New York.

Lees ook:
Fleur Wiersma becomes a “Blackbird”

 
Foto’s: Seizoen 2019 – 2020, Fleur Wiersma, Long Island University.

Transfer naar Iona College
Na één jaar gestudeerd en gespeeld te hebben bij Long Island University maakt volleybalster Fleur Wiersma de overstap naar Iona College in New Rochelle, New York. Mede omdat Fleur daar haar gewenste studie “International Business and marketing kon gaan volgen.

Lees ook:
Fleur Wiersma maakt transfer naar Iona College

 
Foto’s: 2020 – 2023, Fleur Wiersma, Iona College.

In de drie seizoenen bij de “Geals”, het team Iona College, is Fleur uitgegroeid tot een van de belangrijkste speelsters voor het team van coach Andy Mueller. Zo werd Fleur ook een van de captains van het team, en wist ook enkele persoonlijke prijzen in de wacht te slepen.

 
Foto’s: Fleur Wiersma, Captain en MAAC Player of the Week.

Lees ook:
Fleur Wiersma, MAAC Player of the Week


Na vier seizoenen Amerika, en met een bachelor degree op zak is Fleur weer terug in Nederland en heeft zij de stap kunnen maken naar de Eredivisie.

Annika de Goede naar Hawaii
Twee jaar na Fleur, was het Annika de Goede die contact opnam met Cintha Boersma. Annika zat in haar laatste jaar van het VWO en speelde toen al op het hoogste niveau in Nederland bij het Talent Team Papendal. Ook zij wilde haar vleugels verder uitslaan en de mogelijkheid om in Amerika te kunnen gaan volleyballen en studeren ervaren. En na diverse gesprekken met Cintha en de verschillende coaches in Amerika, koos Annika voor de University of Hawaii!

  
Foto’s: 2021 – 2023, Annika de Goede, University of Hawaii.

Na een wervelende start werd Annika helaas al vroeg in het seizoen geconfronteerd met een blessure waardoor zij de rest van haar freshman jaar gedwongen aan de kant moest toekijken.

Lees ook:
Annika de Goede, Player of the Weekend!

Gelukkig herstelde Annika goed, en was zij er weer bij in het tweede jaar op Hawaii, en kwam zij tot een totaal van 14 wedstrijden.


Foto: Annika de Goede in actie voor University of Hawaii.

Lees ook:
Nieuws van onze volleybalsters in Amerika

Na twee jaar Hawaii heeft Annika besloten om haar volleybal carrière in Nederland  voor te zetten bij de Dames 1 van Friso Sneek, de regerend kampioen van Nederland.

Global Sport and Study wenst Fleur en Annika natuurlijk heel veel plezier en succes toe bij het team van VC Sneek in de eredivisie! En wij zijn natuurlijk ook super trots dat wij hier een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Wil jij ook de verhalen en avonturen van onze sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply